U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Hullámzó meccs végén 3 pontos előnyben a Szekszárd

2018.10.10. 21:08 | EuroLiga

Az Atomerőmű KSC Szekszárd számára is megkezdődött az Euroliga selejtező a 2018/2019-es évadban. A szekszárdiak hazai pályán 71-68-ra legyőzték a Villeneuve d'Ascq gárdáját. Értékes győzelmet aratott a Szekszárd és így előnyben utazhat a jövő szerdai franciaországi visszavágóra. Ugyanakkor a találkozó összképéhez hozzátartozik, hogy hét perccel a lefújás előtt jóval kedvezőbb pozícióban volt a magyar csapat, miután 59-42-re vezetett.

 


Szekszárdon természetesen telt ház és a megszokott remek hangulat fogadta a csapatokat az Euroliga selejtezőjének első felvonása alkalmával. Nem indult jól a találkozó, 7-6-os szekszárdi előny után az első negyedet 16-3-as sorozattal zárta a Villeneuve d'Ascq. Könnyen került helyzetbe a francia gárda és extrán dobott, a 18 mezőnykísérletükből 11 sikeresnek bizonyult. Vezettek a lepattanókban és már 9 gólpassznál tartottak. A második szakasz előtt azonban Zeljko Djokic rendezte a sorokat. Elsősorban védekezésben javult fel a magyar csapat. Már sokkal kevesebb könnyű helyzetük adódott a vendégeknek. Mindent elmond, hogy ebben a periódusban mindössze két mezőnytalálata született a Villeneuve d'Ascq együttesének. Három és fél perccel a félidő előtt 27-27-nél sikerült utolérni a riválist. A nagyszünetig pedig 34-28-as előnyt épített fel a KSC. Kiemelendő, hogy a lepattanócsatát sikerült megfordítani és így 17 pont született második esélyből.

 


A harmadik negyed újabb fordulatot tartogatott. A játékrészt azzal a lendülettel kezdte a Szekszárd, amivel a félidőt zárta. Az előny gyorsan nőtt, 39-28-nál először lépte át a 10 egységet. A folytatásban azonban a francia csapat is keményített a védekezésén és onnantól a küzdelemé lett a főszerep. Rendkívül fizikális csata kerekedett, mely során a Villeneuve d'Ascq hat pontra visszajött. Ugyanakkor 43-37 után a negyedet 9-2-vel zárta a KSC. Az 52-39-ről induló záró szakaszban tovább tudta növelni az előnyét a Szekszárd. Hét perccel a mérkőzés vége előtt 59-42-nél regisztrálhattuk a legnagyobb differenciát. A hajrá azonban hozott még egy csavart. Szekszárdi oldalon kimaradt néhány lehetőség, bekerült egy-egy nem várt eladott labda a játékba. A Villeneuve d'Ascq pedig van annyira rutinos, hogy ezt könyörtelenül kihasználja. Három triplát is értékesítettek és egészen 1 pontra felzárkóztak. A 71-68-as eredmény értékes siker, mely egyben azt is jelenti, hogy semmi nem dőlt el a jövő heti visszavágó előtt. Összességében azonban volt esély nagyobb differenciára.

 

Eredmény

Atomerőmű KSC Szekszárd - Villeneuve-d'Ascq 71-68 (10-23, 24-5, 18-11, 19-29)
 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: