U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bria Hartley elérhető a francia válogatott számára

2018.10.11. 21:27 | Franciaország

Lezárultak az ilyenkor szükséges hivatalos eljárások, így eldőlt: Bria Hartley elérhető lett a francia válogatott számára. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Valerie Garnier szövetségi kapitány igényt tart a szolgálataira, a klasszis játékos akár már az őszi Eb-selejtezők alkalmával pályára léphet a francia nemzeti csapatban.

 


Nyáron nagy médiafigyelmet kapott, hogy Bria Hartley neve felmerült a francia válogatott kapcsán. Az első hírek még arról szóltak, hogy akár már a Világbajnokságon is ott lehet, a papírmunka azonban lassabban haladt. A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) végül csütörtökön jelentette be, hogy minden honosítási eljárás lezárult és a FIBA-val is megszületett a megállapodás Hartley játéklehetőségéről.


A nyáron a francia sportlap, a l’Équipe összeállítása alapján beszámolhattunk arról, hogy nem a francia válogatott szakmai stábja ambicionálta a honosítást. A játékos menedzsmentje vette fel a kapcsolatot a szakvezetéssel. Bria Hartley ugyanis francia gyökerekkel bír. Az édesanyja és a nagymamája is rendelkezik francia állampolgársággal, így lehetőséget láttak abban, hogy a pályafutását ilyen irányba is kiterjessze.

 


Az egykoron Sopronban is megforduló Hartley U18-as és U19-es válogatott volt az Egyesült Államokban. Mindkét csapattal játszott FIBA tornán, de a felnőtt válogatottba való bekerülésre reális esélye nem mutatkozott. Az amerikai szövetség már tavasszal hozzájárulását adta, hogy Hartley más nemzet felnőtt válogatottjában lépjen pályára. A francia szövetség közleménye pedig arról tanúskodik, hogy ezt a FIBA is tudomásul vette.


Természetesen ez a bejelentés csak a válogatott számára egy lehetőségről szól. Valerie Garnier szövetségi kapitány döntésén múlik, hogy számít-e a szolgálataira. Tekintve azonban, hogy a Fenerbahce együttesében Hartley a francia edzőnővel dolgozik, vélhetően egy tartósabb együttműködésre készülnek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: