U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Harmadik csoportmeccsét is megnyerte válogatottunk az Ifjúsági Olimpián

2018.10.11. 17:56 | Utánpótlás hírek

Csütörtök délután Németország ellen folytatta szereplését a magyar válogatott az Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornáján. A magyar lányok meggyőző teljesítménnyel 20-9-re győzelmet arattak. 

 


A korábbi napoknál lényegesen hűvösebb idő fogadta a csapatokat Buenos Airesben. Ez azonban nem zökkentette ki a Budácsik Dorottya, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Varga Alíz összeállítású magyar válogatottat. A németek szereztek vezetést, de az első perc végére 3-1-re fordítottunk. Riválisunk 3-3-nál még egyenlített, de már nem tudták visszavenni a vezetést. A találkozó középső szakasza viszonylag kiegyenlített játékot hozott, de 2-3 ponttal a mieink jártak előrébb.

 


Fizikálisan egyértelműen jobban bírta a meccset a magyar csapat. Ez pedig az utolsó négy percben látványosan megmutatkozott. A találkozó ezen szakaszába 8-7-ről érkeztünk. Innen válogatottunk két perc alatt 9-0-s futást mutatott be, ami lényegében eldöntötte a győztes kilétét. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a 10 perces játékidő vége előtt sikerül-e megszerezni a 21. pontot. A csapatok végül kitöltötték a teljes játékidőt és válogatottunk 20-9-es sikert aratott. A magyar lányok ezzel harmadik győzelmüket ünnepelhették és gyakorlatilag kvalifikálták magukat a legjobb nyolc közé.


Eredmény
Németország - Magyarország 9-20


Statisztika

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: