Európa-bajnokság 2019

Kristi Toliver a Washington Wizards szakmai stábjában

2018.10.16. 20:51 | Egyesült Államok

A női edzők lehetőségeit tekintve egy újabb fontos bejelentés érkezett az Egyesült Államokból. Az NBA szerda hajnalban rajtoló szezonja során a Washington Wizards szakmai stábjában helyet kap Kristi Toliver.

 

Fotó: Twitter.com/WashMystics

Fotó: Twitter.com/WashMystics


Korábban már beszámolhattunk arról, hogy az NBA Nyári Ligájának Las Vegasban játszott mérkőzései alkalmával a Washington Wizards szakmai stábjában dolgozott Kristi Toliver. A felek között az együttműködés nem szakadt meg. Toliver természetesen a játékos-karrierjét is folytatja, így történelmet írva ő lett az első aktív WNBA-játékos, aki egy NBA csapatnál teljes szezont nézve főállásban dolgozhat.


Toliver kapcsán a nyári összeállításainkban kiemeltük, hogy a nyilatkozatai alapján edzőként képzeli el a jövőjét. Óriási lehetőség, hogy még aktív játékosként belekóstolhat ebbe a szerepkörbe. A hierarchiát tekintve majd a kispadon a második sorban foglalhat helyet és minden idegenbeli meccsre sem fog utazni, de tapasztalatszerzésre ez az év így is tökéletes lehetőséget biztosít majd.

 


Nagyon fontos a női kosárlabda szempontjából, hogy egyre több volt játékos tud elhelyezkedni az NBA-ben. Nagy probléma ugyanis az Egyesült Államokban és itt Európában is, hogy a visszavonuló, de edzői karrierben gondolkozó női kosárlabdázók előtt nincs belátható szakmai életpálya-modell.


Az NBA-ben Toliver mellett különböző szerepkörökben eddig Becky Hammon, Nancy Lieberman, Jenny Boucek, Natalie Nakase és Lindsey Harding próbálhatta ki magát. Reméljük, hogy ez lista a jövőben tovább bővülhet majd.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: