Európa-bajnokság 2019

Az Egyesült Államok nyerte az Ifjúsági Olimpia 3x3-as tornáját

2018.10.17. 19:07 | Utánpótlás hírek

Szerdán lezárult az Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornája. Az aranyérmet az Egyesült Államok válogatottja hódította el, miután a döntőben - a korábban mieinket búcsúztató - franciákat 18-4-re verték.

 


A keddi negyeddöntők során a magyar válogatottat legyőző Franciaország mellett az Egyesült Államok, Ausztrália és Kína vívta ki a legjobb négy közé jutást. A szerdai elődöntők alkalmával a franciák egy izgalmas, remek mérkőzésen 20-19-re verték Ausztráliát. A másik ágon USA nem adott esélyt Kínának, 21-9-re kiütötték a riválisukat.

 


A döntőben is folytatódott az amerikai dominancia. A torna végére kicsit talán is fáradó francia csapat nem tudta megszorongatni a mezőnyből kiemelkedő riválisát. Végül az amerikai válogatott 18-4-re húzta be a finálét és ezzel megérdemelten ünnepelhetett aranyérmet. Az Aliyah Boston, Samantha Brunelle, Paige Bueckers és Hailey Van Lith összeállítású csapatuk öt találkozóján is elérte a 21 pontot. A bronzérmet Ausztrália szerezte meg, miután Kínát 16-13-ra legyőzték.

 


A nap krónikájához hozzátartozik, hogy a döntőt a helyszínen tekintette meg Horacio Muratore, a FIBA elnöke és Thomas Bach, a NOB első embere. 2020-ban Tokióban a felnőttek között is debütál a 3x3-as kosárlabda, így a sportvezetők már ilyen szemmel nézhettek a találkozókat. Remek atmoszféra jellemezte a napot, hiszen a fiúknál a házigazda Argentína aranyérmes lett. Így az a tér, ahol a rendezvényhelyszínt felállították, zsúfolásig megtelt.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: