Európa-bajnokság 2019

Az UMMC Jekatyerinburg nyerte az Európai Szuperkupát

2018.10.17. 19:53 | Európa, EuroLiga, Európa Kupa

Szerdán került sor Jekatyerinburgban a 2018-as FIBA női kosárlabda Európai Szuperkupára. Az UMMC Jekatyerinburg 79-40-re legyőzte a Galatasaray-t. Az orosz sztárcsapat fennállása során harmadszor hódította el a trófeát.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A Jekatyerinburgban megszokott profi körítés mellett dobták fel a labdát. A házigazda hamar egyértelművé tette fölényét. Nem telt el hat perc, amikor már kétszámjegyű különbséggel 15-4-re vezettek. Az első szakasz végén pedig 22-8 állt az eredményjelzőn. A Galatasaray szempontjából nagyon nem nézett ki jól a meccs. Különösen úgy, hogy a második etap közepén már 38-19-re mentek az oroszok. A félidőig innen hátralévő négy és fél percben azonban nem született hazai találat és a belelkesedő török gárda így egészen 38-30-ra felkapaszkodott.

 


A félidőben Miguel Mendez vélhetően lényegesen nagyobb koncentrációt kért tanítványaitól. A Jekatyerinburg a harmadik negyedre más sebességre kapcsolt és pillanatok alatt eldöntötte a trófea sorsát. Ezt a 10 percet 22-6-ra hozták. A záró szakaszban tovább nőtt a hazai előny. A Galatasaray nagyon csúnyán elengedte a találkozót, így a legnagyobb differencia 42 pont volt a felek között. A 79-40-es siker alkalmával a Jekatyerinburg legeredményesebbje a 18 pontos Kayla McBride lett.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Eredmény
UMMC Jekatyerinburg - Galatasaray 79-40 (22-8, 16-22, 22-6, 19-4)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: