Európa-bajnokság 2019

Élő videó, beharangozó: Villeneuve d'Ascq - Atomerőmű KSC Szekszárd 20:00

2018.10.17. 11:52 | EuroLiga

Szerdán 20 órától lép pályára a Villeneuve d'Ascq otthonában az Euroliga selejtező visszavágóján az Atomerőmű KSC Szekszárd. A magyar csapat az első meccsen 71-68-as győzelmet aratott. Az alábbiakban a visszavágó élőképes közvetítése látható és szerkesztőségi beharangozónk olvasható.

 

 

ÉLŐ VIDEÓ

 

 

 

BEHARANGOZÓ

 

Szerdán este 20 órától kerül sor az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Villeneuve d'Ascq Euroliga-selejtező párharcának franciaországi visszavágójára. Az első meccset 71-68-ra a magyar csapat nyerte. Kiegyenlített, nyílt csatára van kilátás.

 

A 71-68-as szekszárdi sikert hozó első felvonás tipikusan olyan találkozó volt, amely után mindkét csapat találhat kapaszkodót és mindkét együttesnek lehet hiányérzete. A Szekszárd számára a hazai győzelem ténye és az, hogy a rosszabbul sikerült első negyed után 13 pontos hátrányból sikerült talpra állnia, mindenképpen biztató. Az érem másik oldala, hogy hogy hét perccel a lefújás előtt jóval kedvezőbb pozícióban is állt a KSC, miután 59-42-re vezetett. Ahogy alakult a meccs, a Villeneuve d'Ascq számára nyilvánvalóan jó eredmény a minimális vereség. Ugyanakkor riválisunk szakmai stábjának azért lehet hiányérzete, mert idegenben erős kezdés után 13 pontos előnyt nem tudtak a tanítványaik menedzselni.


Az első meccs hullámzása miatt nehéz igazán felvezetni a visszavágót. Az évad ilyen korai szakaszában természetesen még benne van, hogy a teljesítményben 40 percen belül ekkora eltérések mutatkoznak. Emiatt egyik felet sem szabad kritizálni. Minden azon múlik, hogy az elmúlt egy hétben melyik oldal tudott csapatjátékban, pontosságban előrébb lépni. Az biztos, hogy a folytatás is hasonlóan fizikális játékot hoz majd. Az első meccs statisztikáját figyelve azt láthatjuk, hogy a francia csapat lényegesen jobb százalékkal értékesítette a lehetőségeit. Nekik 54 mezőnykísérletükből 26 sikeres lett. Ez idegenben, ráadásul egy olyan telt házas, komoly hangulatú csarnokban, mint a szekszárdi, mindenképpen extra. A KSC eközben a 64 mezőnykísérletéből értékesített 24-et. Ez nem féltétlenül kiemelkedő, viszont ehhez a második negyedtől fegyelmezett, stabil védekezés párosult. Végül 17 eladott labdája lett az ellenfélnek és ebből 28 pontot ért el a magyar csapat. A Szekszárd játékában ez (is) komoly fokmérő és az igazán értékes visszajelzést adó mutató.


Érdemes egy kicsit kitérni a triplákra, hiszen ez mindkét csapat játékának meghatározó eleme. A Szekszárdnak az első bajnokikon komoly problémája akadt a távoli dobásokkal, ezúttal viszont 11 hárompontos is utat talált a gyűrűbe. Francia oldalon mindössze 5 lett sikeres 19 kísérletből. Figyelmezető jel viszont, hogy a hétvégi bajnokijukon 23-ból már 13 triplájuk célba ért. Különösen Angie Bjorklund-ra kell felhívni a figyelmet, aki ebből egymaga hetet vállalt. Jó eséllyel hazai pályán erősebbek lesznek triplákban a franciák, mint Szekszárdon voltak. Emiatt a sikerhez a Szekszárdnak elengedhetetlen, hogy az első felvonás szintjét tudja tartani ezen a téren. Ami mindenképpen biztató, hogy a lepattanócsata az első negyedet leszámítva a Szekszárdé volt. A Villeneuve d'Ascq atletikus, gyors centereit is sikerült tartani. A második esélyből elért 25 pont pedig önmagáért beszél.


Igazán a fejfájást az első meccs kapcsán az okozhatta, hogy a francia csapat 25 pontot szerzett gyorsindításból. Ez a játékuk alapja, de ez fele-fele arányban oszlott meg az első negyedben mutatott futásuk során, illetve a hajrában történő felzárkózásuk alkalmával. Amikor ilyen ritmusba kerültek, akkor nem ment ellenük. Ezt biztos, hogy mindkét csapat kielemezte. Franciaországban igazán nagy csatát akkor lehet nyerni, ha sikerül minimalizálni egy vendégcsapatnak a ki nem kényszerített hibái számát. Ami mindenképpen fontos volt, hogy a büntetőivel jól gazdálkodott a Szekszárd: 14-ből 12-t értékesített a magyar csapat. Várhatóan idegenben nem lesz több lehetőség ezen a téren, de azt a néhányat a továbbjutási esélyek megteremtéséhez stabilan kell értékesíteni. A gólpasszok száma mindkét oldalon igencsak magas volt. Ez azonban a csapatok stílusából is adódik és várhatóan a második összecsapáson sem lesz másként.


A hétvégén egyik gárdának sem akadt nehéz dolga. A Szekszárd a BEAC-ot verte 86-55-re, míg a Villeneuve d'Ascq a Mondeville-t 86-58-ra. Még a számszerű eredményben is óriási a hasonlóság. A franciáknak annyiban volt nehezebb a helyzetük, hogy Párizsban az összevont szezonnyitó rendezvényen kellett pályára lépniük. Ez azonban ilyen szinten már nem okozhat problémát. A kulcsemberek 24-25 percnél egyik félnél sem töltöttek többet a pályán. Nagy szerencséje van a két együttesnek, hogy egy hét telik el a párharc két felvonása között. Nincs az a nagy rohanás, mint a másik három párosításban. Van idő rendezni a sorokat, elemezni, átgondolni az első meccset. Összességében, ha a számszerű eredményben ez nem is látszódik feltétlenül, de a mutatott játék alapján lényegesen jobb helyzetben van a Szekszárd, mint egy évvel ezelőtt a Montpellier ellen. Az első meccsen egyetlen területen sem mutatkozott akkora különbség, ami alapján tartani kellene a visszavágótól. Amennyiben a két középső negyed játékát tudja 40 percen át hozni a Szekszárd és nem lesz akkora gödör, mint az első meccs elején és végén, akkor joggal bizakodhatunk.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: