Európa-bajnokság 2019

Kerethirdetés a francia válogatottnál

2018.10.18. 17:28 | Franciaország

A novemberi Eb-selejtezőkre egyre több válogatott szakmai stábja hirdeti ki a keretét. A nagy nemzetek közül az orosz csapat névsoráról éppen a minap közöltünk összeállítást. Időközben pedig a francia keret is befutott, melyben helyet kapott a honosított Bria Hartley.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A közelmúltban véget ért Világbajnokságon 5. helyet szerző francia válogatott bő keretének kihirdetése előtt az egyetlen igazi kérdés Bria Hartley helyzete volt. A francia szövetség éppen a múlt héten kommunikálta, hogy minden adminisztratív akadály elhárult a honosított játékos szerepeltetése kapcsán. Ennek megfelelően már csak Valérie Garnier szövetségi kapitány döntésén múlt, hogy lehetőséget kap-e. Az edzőnő a várakozásoknak megfelelően meghívta a bő keretbe Hartley-t.

 


A francia válogatott 15 fős bő keretét a Világbajnokságon szerepelő 12 játékos alkotja, akikhez Hartley mellett Aby Gaye (Tarbes) és Marie-Michel Milapie (Basket Landes) csatlakozik. Az Eb-selejtezőt tekintve a francia válogatott 3 győzelemmel és 1 vereséggel az E-csoport második helyén áll. Előbb november 17-én Romániával mérkőznek, majd 21-én a négyest veretlenül vezető Szlovéniát fogadják. Várhatón itt fog eldőlni a csoport első helyének sorsa.


A francia válogatott 15 fős bő kerete: Aby Gaye, Alexia Chartereau, Alix Duchet, Bria Hartley, Diandra Tchatchouang, Endy Miyem, Helena Ciak, Marie-Michelle Milapie, Marième Badiane, Marine Johannes, Olivia Epoupa, Romane Bernies, Sandrine Gruda, Sarah Michel és Valériane Ayayi.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: