Európa-bajnokság 2019

A német bajnok ellen vívja idei első Európa Kupa meccsét a Cegléd

2018.10.22. 14:58 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Csütörtökön 18 órától a német bajnoki címvédő Rutronik Stars Keltern ellen kezdi meg a szereplését az Európa Kupa 2018/2019-es kiírásában a VBW CEKK Cegléd. Rövid beharangozó.

 

 

Ahogy azt a bajnoki beharangozóinkban is kiemeltük, Cegléden nagy változások történtek a nyáron. Eddig az átalakult felállásban a várakozásoktól elmaradt a szereplés. Még nem nyert meccset a bajnokságban a VBW CEKK Cegléd. A négy vereségből a soproni és a zalaegerszegi előzetesen is kalkulálható volt, de a Csatától és a PEAC-tól elszenvedett nagyon komoly lépéshátrányt jelenthet a későbbiekben a bajnoki versenyfutásban. Nyilván nem könnyítette meg a felkészülést, hogy közvetlenül a bajnoki rajt előtt magas poszton két légióst is cserélni kellet. A hazai magból pedig Révész Boróka nem állt rendelkezésre. Gyakorlatilag vasárnap este a Ludovika Arénában játszott először teljes felállásában a CEKK. Az Európa Kupában brutálisan erős a csoport, hiszen a német együttes mellett két kiváló játékerőt képviselő francia riválist láthatunk. Arra viszont mindenképpen jók lehetnek az itt lejátszott mérkőzések, hogy minőségi gárdák ellen lehet folytatni a csapatépítést.

 


A Keltern számára sem indult jól az évad. Náluk szintén nagy változások történtek, hiszen a bajnokcsapatukból mindössze hárman maradtak. Az első öt bajnoki meccsükből hármat elveszítettek. Nemzetközi kerettel dolgoznak, melyben litván, szerb, kanadai, montenegrói, amerikai és spanyol játékos szerepel. Ők sem álltak még össze. A keretüket nézve az amerikai irányító Jasmine Thomas, illetve két magasember a kanadai Kimberley Pierre-Louis és a szerb Marina Markovic a jegyzettebbek. Az eddigi mérkőzéseiken ez a trió dominált támadásban. Ettől függetlenül nem tekinthető egy magas és rutinos csapatnak a Keltern. Mindössze az a három játékosuk rendelkezik Európa Kupa tapasztalattal, akik tavaly is a keretüket alkották. Ezen a téren a Cegléd több rutint tud felvonultatni és ha magas posztokon sikerül irányítani, akkor kialakítható egy éles meccs. Eddig túlzottan sok eladott labdával dolgoztak Peter Jankovic tanítványai. A négy bajnoki meccsre vetített 15.5-ös átlag kifejezetten magas. Az Európa Kupában ennyi nem fér bele, de joggal bízhatnak abban Cegléden, hogy immár teljes kerettel ez a szám csökkenni fog.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: