Európa-bajnokság 2019

A Dinamo Kurszk Orenburgban nyert rangadót

2018.10.28. 20:45 | Oroszország

A hétvégén öt mérkőzéssel folytatódtak az orosz élvonal küzdelmei. A Dinamo Kurszk Euroligás rangadót nyert Orenburgban. Összefoglaló.

 

 

A Dinamo Kurszk 86-70-es sikerült ünnepelhetett a Nagyezsda Orenburg otthonában. Immár Tina Charles is bemutatkozott a kurszki együttesben, így Lucas Mondelo legerősebb összeállításában küldhette pályára csapatát. Bár jelen pillanatban a két orosz élcsapat nincs egy súlycsoportban, de az Orenburg sokáig szépen tartotta magát. A 44-40-es félidőt követően a harmadik negyed hajrájában 57-50 után növelte 10 egység fölé a differenciát a Kurszk. A záró szakaszban pedig már egyértelműen fölényben játszottak.

 


Tina Charles dupla-duplával debütált a kurszki együttesben. Közel 31 perc alatt 18 pontot és 12 lepattanót ért el. A rangadó azonban nem róla, hanem Breanna Stewart remekléséről szólt, aki ezúttal 25 pontot és 9 lepattanót jegyzett. A teljesítményének értékét növeli, hogy ebből 17 pontot a még szoros és kiegyenlített első félidőben ért el. Ráadásul a teljes meccset nézve a duplákat tekintve a 11 kísérletéből 9 sikeresnek bizonyult. Ennyire domináns európai bemutatkozást még nem láthattunk tengerentúli világklasszistól.

 


A címvédő UMMC Jekatyerinburg 96-64-re kiütötte az Inventa Kurszkot. A szoros első negyed után, amikor mindössze 24-20-re vezetett a Jekatyerinburg a kurszki fiatalok ellen, a 30-7-es a második etap eldöntötte a győztes kilétét. A 15 pontos Alba Torrens lett a Jekatyerinburg legeredményesebbje, de ki kell emelni a 13 egységig jutó Emma Meesseman teljesítményét is.

 


Eredmények
Dinamo Novoszibirszk - Szpartak Moszkva 46-69
Nagyezsda Orenburg - Dinamo Kurszk 70-86
Szpartak Noginszk - Enisey Krasznojarszk 52-68
Dinamo Moszkva - MBA Moszkva 63-88
UMMC Jekatyerinburg - Inventa Kurszk 96-64


Tabella

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: