Európa-bajnokság 2019

Ponterős játékkal magabiztos soproni siker az Euroligában

2018.11.01. 20:08 | Európa

Az Euroliga második fordulójában a Sopron Basket 85-69-re legyőzte a görög Olympiacos együttesét. A soproniak a második negyed közepén hagyták állva riválisukat és ponterős játékkal magabiztos győzelmet arattak.

 


Egy franciaországi vereség és egy remek teljesítménnyel elért szekszárdi siker után várta az Olympiacos elleni összecsapást a Sopron Basket. A görög bajnok ugyan idén kiemelkedően nagy neveket nem vonultat fel, de kellemetlen stílusával eddig egyenrangú ellenfele volt erősebb csapatoknak. Ebből a kellemetlen stílusból az első negyedben Sopronban is ízelítőt kaphattunk. Küzdős, helyenként keménykedő meccs kerekedett, miközben kiemelkedő dobóforma jellemezte a csapatokat. Az első 10 percben soproni oldalon 14-ből 11, a görögöknél 18-ból 10 mezőnykísérlet sikeresnek bizonyult. Ennek eredményeként 10 perc után 29-25-re vezetett a magyar csapat.


A második etap első felét már pontszegényebb játék jellemezte. Öt perc elteltével 32-31-re a vendégek mentek, a folytatás azonban már a mieinkről szólt. Abban a pillanatban, ahogy a védekezés összeállt és el tudott kezdeni saját ritmusában játszani a magyar csapat, teljesen megváltozott a mérkőzés képe. Kimaradtak a görög lehetőségek, miközben a soproni gárda indításokból könnyű pontokat ért el. A félidőig szám szerint nyolc ilyet jegyezhettünk fel. Gyorsan nőtt a differencia a felek között: 20 perc után 51-39-re ment a Sopron. Ki kell emelni Yvonne Turner teljesítményét, aki egymaga 15 pontot szerzett az első félidőben. A harmadik negyed elején 8-10 egység között állandósította előnyét a Sopron. A legnagyobb differenciát ebben a szakaszban 64-48-nál rögzíthettük.

 


Az utolsó 10 percnek 68-53-ról vágtak neki a csapatok. Jó játékkal őrizte a vezetést a magyar csapat. Ki kell emelni, hogy a padról 32 pont érkezett. Rendkívül fontos a jövőre nézve, hogy mindenki ki tudta venni a részét a sikerből. Egy-egy vitatott, feszült jelent maradt a hajrára is, de a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben. A Sopron Basket végül 85-69-es győzelmet aratott. A keretből öten is kétszámjegyű pontot értek el, a 19 egységig jutó Yvonne Turner mellet Candice Dupree teljesítményét is érdemes hangsúlyozni, aki 14 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt. Az Euroligában jövő héten igazi rangadó vár a magyar bajnokra, hiszen a Fenerbahce otthonában lépnek pályára Roberto Iniguez tanítványai.

 

Eredmény

Sopron Basket - Olympiacos 85-69 (29-25, 22-14, 17-14, 17-16)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: