Európa-bajnokság 2019

Cziczás László értékelése az Aluinvent DVTK eddigi szerepléséről

2018.11.05. 20:42 | Magyarország

A M4 Sport kosárlabda-magazinjában hétfőn Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője értékelte csapata eddigi szereplését.

 


A DVTK vasárnap este fontos rangadót nyert a Győr otthonában. „Tisztában voltunk azzal, hogy problémáik vannak, több sebből vérzik a csapatuk, bajnoki mérkőzéseket veszítettek. Úgy utaztunk oda, hogy mindenáron szeretnénk győzedelmeskedni. Szerencsére ez sikerült és azért is van nagyon nagy értéke ennek, mert úgy gondolom sokkal jobb csapat annál a Győr, mint amit most mutat.” – kezdte visszatekintését a szakvezető.


A DVTK az utóbbi hetekben remek formába került. Arról is kérdezték Cziczás Lászlót, hogy véleménye szerint milyen erények jellemzik most a tanítványait. „Ha csak a győri mérkőzésre utalunk vissza, akkor nagyon szépen kontrolláltuk végig a mérkőzést. A harmadik negyedben teljesen másik arcát mutatta a hazai csapat. Kemény védekezéssel ránk mászott és a vezetést is átvette egy pillanatra. Ilyen szituációban ellenfélként sok csapat megtört volna. Mi szerencsére nem tettük ezt, tudtunk újítani és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.” – fogalmazott a szakember, aki a múlt heti nagy visszhangot kapó franciaországi sikerre is kitért:


„Nantes-ben teljesen más volt a helyzet. Oda úgy utaztunk ki, hogy minden mindegy alapon megpróbálunk egy jó mérkőzést játszani. Franciaországban még soha nem sikerült nyernie a DVTK-nak. Pazar támadójátékkal rukkoltunk ki és fantasztikus győzelmet arattunk. Utóbb kiderült, hogy a Velence botlott Brnóban, így nagyon értékes győzelem lett ez. Van esélyünk a csoportból való továbbjutásra is.” – mondta Cziczás László, aki azt a szerkesztői észrevételt is megerősítette, hogy az utóbbi időszak sikereiben meghatározó szerepet játszanak a triplák.

 


„Sokat szoktunk dobni edzéseken. Lányokról van szó, egyszer így sül el a dolog, egyszer úgy. A bajnokság elején nagyon komoly problémáik voltak ezekkel a távoli dobásokkal. Szerencsére az elmúlt pár mérkőzésen, amik különösen fontosak voltak számunkra, kiszakadt a zsák. Nagy szerepet játszottak abban, hogy nyerni tudtunk.”


A DVTK statisztikáit figyelve szembetűnő Chanel Mokango remek teljesítménye. A beszélgetés során a centert edzője is hosszasan méltatta. „Jó ember, ez volt a legfontosabb dolog a leigazolásában. Az első évben sok munkát bele kellett tenni, hogy megértse azt a játékot, amit szeretnék tőle látni. Lépésről lépésre haladtunk előre. A tavalyi bajnokság második felére az egyik meghatározó játékos lett Magyarországon a centerek között. Most is igazolja, hogy jó döntés volt, hogy folytattuk a munkát. Azt gondolom, hogy az egyik, ha nem a legjobb center jelenleg Magyarországon.” – összegzett Cziczás László, majd hozzátette: a novemberi eredményekből messzemenő következtetést nem szabad levonni, ugyanakkor előremutató erényeket látott tanítványaitól.


„Novemberben nem nagyon szoktunk még álmodozni. Az még semmit nem jelent, hogy most volt pár jó mérkőzésünk. Viszont az mindenféleképpen jó dolog, hogy a csapaton látszik: van benne komoly tartás, kurázsi. Szerencsére úgy tűnik, hogy a bajnokság eleji botlásunkat két értékes idegenbeli sikerrel tudtuk javítani. Bízom benne, hogy ezzel a győzelmi szériával sok embert sikerült boldoggá tenni Miskolcon és környékén!”

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: