Európa-bajnokság 2019

Kezdődik az Egyesült Államokban az egyetemi évad a magyar lányok számára

2018.11.05. 23:51 | NCAA Női kosárlabda

Kezdődnek az egyetemi női kosárlabda küzdelmek az Egyesült Államokban. A közvetlen élmezőny várható erőviszonyait korábban már vázoltuk, most nézzük meg, hogy a tengerentúlon tanuló magyar lányoknak hol szurkolhatunk.

 

Fotó: goduquesne.com

Fotó: goduquesne.com


Itthon hagyományosan a hazánkhoz több szállal kötődő Duquesne szereplését kíséri a legnagyobb figyelem. Kuttor Enikő mellett visszatér az elmúlt évadot kihagyó Aho Nina, aki tavaly sérülés miatt redshirt listán volt. A csapat fokozott várakozások mellett szerepel. Az Atlantic 10 Konferenciában a hagyományos szezon eleji szavazáson az élen végeztek. Ráadásul az intézmény lesz a házigazdája a konferencia nyolcas döntőjének 2019. márciusában.

 

Fotó: gophersports.com

Fotó: gophersports.com


A University of Minnesota együttesében Kaposi Pálmának szurkolhatunk. A tavalyi remek szezon után idén még nagyobb figyelmet kapnak az amerikai szaksajtótól, hiszen itt kezdi meg edzői karrierjét a világklasszis irányító Lindsay Whalen. A csapat az AP hagyományosan szavazásán a 26. helyen került rangsorolásra. A szakmai program történetében ez a nyolcadik alkalom, hogy erre az előkelő listára felkerültek.

 

 

Fotó: ohiostatebuckeyes.com

Fotó: ohiostatebuckeyes.com


Az Ohio State színeiben Juhász Dorka szereplését követhetjük. A súlyos sérülés után visszatérő játékos edzőmeccsen 27 perc alatt 14 ponttal és 9 lepattanóval debütált. A Big Ten Konferenciában az egész szezonban nagyon erős csapatok ellen mutathatja meg magát Juhász Dorka. Az Ohio State kerete az elmúlt évadhoz képest átalakult, a hat legponterősebb játékos végzett. Ennek megfelelően nehéz megmondani, hogy a konferenciájukban hol lehet a helyük.

 

Fotó: goutsa.com

Fotó: goutsa.com


Az UTSA (University of Texas at San Antonio) gárdájában Tóth Tímea játékát figyelhetjük. Felkészülési mérkőzésen a magyar center 18 percet tölthetett a pályán. Bízzunk benne, hogy a teljes szezont nézve is hasonlóan sok lehetőséget kap. Tavaly az USA Konferencia negyeddöntőjéig menetelt az UTSA, de ezúttal nem várják a csapatukat ilyen magas rangsorolással.

 

Fotó: umsltritons.com

Fotó: umsltritons.com


A University of Missouri–St. Louis hallgatója Szörényi Laura súlyos sérülés és 19 hónap kihagyás után tér vissza. Az első edzőmeccs ponterős teljesítménnyel igen jól sikerült. A csapat keretében nagy változások történtek, a meghatározó irányító és a kezdő centerük is befejezte tanulmányait. Ettől függetlenül Szörényi Lauráékat a Great Lakes Valley Konferenciában a hatodik helyre várják az előszezon szavazáson.

 

Fotó: tampaspartans.com

Fotó: tampaspartans.com


A Univesity of Tampa intézményében folytatja tanulmányait Nagy Dorottya, aki tavaly sérülése miatt redshirt listán volt. Egy év kihagyás után kell tehát neki is visszaépítenie magát. Az egyetemének csapata a Sunshine State Konferenciában szerepel, ahol az előzetes esélylatolgatások alapján a harmadik helyre tették őket a szakírók.

 

Fotó: dartmouthsports.com

Fotó: dartmouthsports.com


Érdemes még kiemelni, hogy a Dartmouth csapatában a Szekszárdon és Pécsett is megforduló kézdivásárhelyi Lénárt Paula szereplését követhetjük. Az NJCAA versenyrendszerében pedig a College of Southern Idaho hallgatójaként a kecskeméti Farkas Petrát figyelhetjük.

 

Fotó: athletics.csi.edu

Fotó: athletics.csi.edu


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: