Európa-bajnokság 2019

Körkép kupacsapataink ellenfeleinek hétvégi meccseiről

2018.11.05. 19:08 | Európa

Szerdán a FIBA sorozataiban ismét öt magyar csapat szereplését követhetjük. Hagyományos rovatunkban az alábbiakban áttekintjük, hogy a mieink riválisai miként szerepeltek a hétvégén hazájuk bajnokságában.

 

 

Az Euroligában a Sopron Basket szerdán 17 óra 30 perctől Isztambulban a Fenerbahce otthonában lép pályára. A forduló csúcsrangadójának tekinthető összecsapásra a török bajnok magabiztos győzelemből érkezik. Ahogy arról hétvégén bővebben beszámoltunk, a 23 pontos Kelsey Plum vezetésével 105-59-re kiütötték a török szinten szerényebb kerettel dolgozó Bodrum csapatát.


Az Európa Kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd 18 óra 15 perctől a Nymburk együttesét fogadja. A csehek a hétvégén fontos meccset nyertek a Zabiny Brno ellen. A végig szoros találkozón az utolsó percekben biztosították be a sikert. A 83-77-es eredményt hozó mérkőzésről a 23 pontot, illetve 8 lepattanót jegyző Chloe Wells teljesítményét kell kiemelni.

 


Az edzőváltáson átesett CMB Cargo UNI Győr a Spar CityLift Girona vendége lesz 20 órától. A hétvégén a Gironát kellemetlen meglepetés érte. Az Azori-szigeteken tett túra után nem tudtak regenerálódni a bajnoki meccsre és a Cadi La Seu otthonában 86-81-re alulmaradtak. A félidőben még csak 42-38-ra vezettek a hazaiak, de a negyedik negyedben már a 15 pontot is elérte az előnyük. A Girona nagyot küzdött, a 16-16 pontos Shay Murphy és Nadia Gomes, illetve 15 egységig jutó Nuria Martinez vezetésével az utolsó perchez érkezve zárkóztak fel.

 

Az Aluinvent DVTK 19 óra 30 perctől a Reyer Venezia vendége lesz. A velenceiek bajnoki csúcsrangadót nyertek a Famila Schio otthonában és ezzel megőrizték veretlenségüket. Végig a velenceiek vezettek az összecsapáson, a legnagyobb differencia 14 egység volt. A Schio ugyan többször felzárkózott, de a Reyer összességében kézben tartotta az irányítást. A keretükben négyen is 10 egység fölé jutottak, a 19 pontos Anete Steinberga lett a legeredményesebb, de Jolene Anderson 13 pontját és 7 lepattanóját is kell emelni.


A VBW CEKK Cegléd a Lattes Montpllier otthonában szerepel 20 órától. A francia csapat a hétvégén nem lépett pályára.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: