U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Lattes Montpellier otthonában lép pályára a Cegléd

2018.11.06. 21:11 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Szerdán 20 órától az Európa Kupa I-csoportjában a VBW CEKK Cegléd a Lattes Montpellier otthonában lép pályára. Beharangozó.

 

 

A VBW CEKK Cegléd az elmúlt két hétben mindkét arcát megmutatta. A Keltern, a Lyon és a Győr ellen versenyképes teljesítménnyel, egyre jobban összeálló csapatjátékkal kifejezetten előremutató volt a csapat formája. A Győr ellen megszületett az évad első sikere tétmeccsen. Aztán jött a kozármislenyi vendégjáték, ahol ismét azok a problémák mutatkoztak, amik az évad első heteiben. Nagyon elengedte riválisát a Cegléd. Nem volt összhang a pályán, amit a 15 eladott labda és a mindössze 13 gólpassz jól mutat. Mire felpörgette támadásait a CEKK, már akkora volt a differencia, hogy onnan éles végjátékot kialakítani nem lehetett.

 

 


A Lattes Montpellier otthonában óriási bravúr lenne a győzelem, de a lyon-i vendégjáték megismétlése reális cél lehet. Akkor a 76-62-es vereség ellenére a jóval erősebb riválisa otthonában a CEKK jó teljesítménnyel rukkolt elő. A 9 szerzett labda, a 14 gólpassz, a közel 50%-os mezőnymutató teljesen rendben volt. Egy más lehetőségek mellett, nagyobb célokért küzdő együttes ellen teher nélkül, bátran, nagyjából ilyen mutatókkal kell játszani. Bízzunk benne, hogy ez Montpellier-ben is összejön. Ugyanígy veszíteni való nélkül lép pályára a magyar együttes. A CEKK számára a hétvégi meccsen látott 15 eladott labda nem fér bele. Egy francia csapat a játékstílusából adódóan ezt könyörtelenül megbünteti. A versenyképesség javítása érdekében szükség lehet több támadólepattanóra. Lyonban és Kozármislenyben is mindössze 7-7 került a statisztikai lapra. Ennek megfelelően második esélyből sem születtek pontok.


A csapatbemutatónkban kiemeltük, hogy a Lattes Montpellier extra igazolásokkal és nagy tervekkel kezdte a szezont. Olyan francia válogatott játékosok jöttek hozzájuk, mint Marielle Amant, a Dinamo Kurszkból Hélèna Ciak, a Famila Schio-tól Endy Miyem vagy a Bourges-tól Diandra Tchatchouang. Mellettük a WNBA-bajnok, világbajnoki ezüstérmes ausztrál Sami Whitcomb, Taylor Wurtz és Alix Duchet teszi teljessé a csapatukat. Az Európa Kupában a Lyon-t és a Keltern-t is simán verték. A francia bajnoki tabellát pedig 3 győzelemmel és 1 vereséggel jelenleg vezetik. A statisztikát tekintve a ceglédiekkel való összehasonlításban lényegesen több a lepattanójuk és a gólpasszuk, több pontot értek el gyorsindításukból és a mély keretüknek köszönhetően a padjuk is jóval eredményesebb. Nem lesz könnyű feladat játszani ellenük.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: