Európa-bajnokság 2019

A Nymburk együttesét fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa Kupában

2018.11.06. 14:20 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Szerdán 18 óra 30 perctől az Európa Kupa H-csoportjában az Atomerőmű KSC Szekszárd a Nymburk alakulatát látja vendégül. Beharangozó.

 

 

Olyan helyzetből várja a Nymburk elleni rendkívül fontos hazai Európa Kupa mérkőzést az Atomerőmű KSC Szekszárd, amire régóta nem volt példa a klubnál. Egymást követő három tétmérkőzést veszített a csapat. Ezekből – akár a játékot, akár a szemszerű eredményt tekintve – a Sopron elleni előzetesen is kalkulálható volt a jelenlegi erőviszonyok ismeretében, de a rózsahegyi és a zalaegerszegi okozhat a későbbiekben fejfájást. Az Európa Kupában tehát egy győzelem és egy vereség a mérleg. Tekintve, hogy a Celje kilógni látszik a mezőnyből, gyakorlatilag három csapat futhat versenyt a két továbbjutó helyért a H-csoportban. Ezért szerepel ezen bekezdés első mondatában, hogy „rendkívül fontos” meccs előtt áll Zeljko Djokic együttese.


A statisztikát figyelve elsősorban a dobóformát tekintve látható visszaesés Szekszárdon. A rózsahegyi vereség alkalmával 58 mezőnykísérletből mindössze 20 lett sikeres, míg Zalaegerszegen 67 kísérletből 25. A ZTE otthonában a negyedik negyed felzárkózásakor a triplák segítségre siettek, hiszen végül hét is utat talált a gyűrűbe, de Szlovákiában ezek is hiányoztak. A többi fontos mutatóban nagy elmaradásban nincs a Szekszárd. Abby Bishop hiányában is jól szedi a lepattanókat a KSC. Az elmúlt két vereség alkalmával végig egálban volt aktuális riválisával ezen a téren. Az eladott labdák száma sem kiugró. Rózsahegyen 15 lett, de ebből csak 12 pontot csinált a szlovák ezüstérmes, míg Zalaegerszegen mindössze 11. Mindkét meccsre igaz, hogy voltak szerzett labdák és indításos pontok, tehát maga a rendszer adott és működik. Az a kis plussz, ami az elmúlt években hozta az extrát, most nincs meg. Hogy ennek fizikális vagy mentális okai vannak, azt kívülről nem lehet megmondani.

 


A Nymburk nem ismeretlen ellenfél, hiszen tavaly egy csoportban volt velük a Szekszárd. Akkor idegenben 17, hazai pályán 7 ponttal sikerült felülmúlni a cseheket. Ez azért érdekes, mert nagy változás azóta a riválisnál nem történt. A légiósokat tekintve a tapasztalt 202 cm magas orosz centert Aleksandra Khomenchuk-ot és a ponterős amerikai bedobójukat Chloe Wells-t az idei évre is megtartották. Az első meccsen tavaly Khomenchuk ért el egy 17 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát a mieink ellen. Szekszárdon pedig Wells szerzett 11 pontot. A cseh magjuk egészült ki azóta a DVTK-ban is megforduló Tereza Pecková és Romana Stehlíková érkezésével.


Az idei évadot nézve a bajnokságban a Nymburk együttesének két veresége van. A KP Brnótól és az USK Praházól kaptak ki. A prágaiaktól elszenvedett papírforma volt, viszont a második helyért zajló versenyfutásban a KP Brnóval szemben elbukott rangadó komoly lépéshátrányt hozhat. Az Európa Kupában a Rózsahegyet egylabdás végjátékban verték Wells 19 és Stehlikova 16 pontjával. Celjében pedig 83-68-as sikert arattak. Ekkor Wells 23, Peckova 18 egységig jutott. A statisztikát nézve nagy különbség a KSC és a Nymburk között nincs. A csehek valamivel pontosabban dobnak. A Szekszárdnak viszont több a lepattanója. Ugyan mindkét csapat 10-10 szerzett labdát átlagol két találkozó után, viszont a mieinknek lényegesen több a gyorsindításos pontjuk, ami nagy fegyver lehet ezen az estén is. Hasonló képességű csapatok találkozójára készülhetünk, mely kapcsán ha a Szekszárd át tud lendülni ezen a kisebb hullámvölgyön, akkor lehet esélye hazai pályán.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: