U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Reyer Venezia vendége lesz az Aluinvent DVTK

2018.11.06. 16:17 | Európa Kupa

Szerdán 19 óra 30 perctől az Európa Kupa G-csoportjában a Reyer Venezia vendége lesz az Aluinvent DVTK. Beharangozó.

 

 

Túlzás nélkül állítható, hogy az Aluinvent DVTK jelenleg az egyik legjobb formában lévő magyar klubcsapat. Kifejezetten pontos játékkal, kevés hibával verte az Európa Kupában a KP Brnót és a Nantes-ot, a bajnokságban pedig a Győrt. A háromból ráadásul két sikert idegenben ért el a miskolci gárda, ami külön is kiemelkedő. Az M4 Sporton elemezte a hét elején a tanítványai eddigi teljesítményét Cziczás László vezetőedző. Ebből a nyilatkozatból is kiderül, hogy mentálisan nagyon erősnek tűnik a DVTK, ami extra távoli dobóformával és a festékben domináns játékkal párosul az elmúlt időszakban.


Lehetne hosszasan sorolni a statisztikai mutatókat, de például a nantes-i 9 tripla és 28 gólpassz jól szemlélteti az előzőekben leírtakat. A győri bajnokin Chanel Mokango 27 pontos, 11 lepattanós dupla-duplája pedig azt is megmutatja, hogy a festékben valóban van kire támaszkodni. Medgyessy Dóra karakteres teljesítményét irányítóként nem lehet elég alkalommal méltatni, de a DVTK erőssége abban is rejlik, hogy Shatori Walker-Kimbrough, Maja Skoric vagy éppen Egle Sulciute ugyanúgy elő tud lépni vezérré. Ráadásul eddig támadásban a kiemelkedő adottságokkal rendelkező játékosok nem kioltják, hanem felerősítik egymást. Biztosan lesznek nehezebb időszakok is, de a mutatott erények komoly reményekre jogosíthatják fel a DVTK-t. Ráadásul, ami legalább ilyen fontos, hogy a jelenlegi forma nemzetközi porondon is versenyképesnek tűnik.

 


Az Európa Kupa harmadik fordulójában az eddigi legnehezebb erőpróba következik, hiszen a Reyer Venezia vendége lesz a magyar csapat. A velenceiek tavaly döntőt játszottak a sorozatban és ezzel a lendülettel nyáron igyekeztek tovább erősíteni a keretüket. Rendkívül vegyesek a benyomások eddig a Reyer idei teljesítményéről. Az Euroliga selejtezőjében kifejezetten gyenge formát mutattak, így kerültek ismét az Európa Kupába. Itt múlt héten a KP Brno otthonában óriási meglepetésre kikaptak. Eközben viszont a bajnokságban veretlenek. Mindkét nagy riválisukat, a bajnoki cím másik két esélyesét, tehát a Ragusát és a Famila Schio-t is verték.


A keretüket nézve magyar kötődés a válogatottunkban is bemutatkozó Cyesha Goree szereplése, aki eddig elsősorban a nemzetközi porondon kapott lehetőséget. Goree-nak múlt héten Brnóban jó meccse volt, de nem számít húzóembernek. Ezt a szerepet Anete Steinberga, Jolene Anderson és Marie Gulich triója tölti be. Bár eddig a légiósokról esett szó, de a velenceiek mellettük markáns hazai maggal (Carangelo, Bestagno, De Pretto, Kacerik, Gaia Gorini, Crudo) dolgoznak. Ezért is meglepő, hogy nemzetközi porondon eddig nem jött ki nekik a lépés.

 

A DVTK a múlt heti nantes-i bravúrjának köszönhetően a saját kezébe vette a sorsát a csoportban. Ennek megfelelően különösebb teher vagy győzelmi kényszer nélkül léphet pályára Olaszországban. Ha sikerül a nantes-ihoz hasonló felszabadult játékot megismételni, akkor okozhat meglepetést Cziczás László együttese. Eddig a DVTK kapcsán elsősorban a támadásról esett szó, de az extra dobóforma mellett védekezésben is egyre jobban összeáll a csapat játéka. Velencében a kiemelkedő eredményhez ezen a téren is stabil teljesítményre lesz szükség.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: