U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Sopron Basket beharangozója a Fenerbahce elleni mérkőzéshez

2018.11.06. 13:13 | EuroLiga

A Sopron Basket az Euroliga harmadik fordulójának rangadóján a Fenerbahce vendége lesz. A szerdán 17 óra 30 perckor kezdődő összecsapáshoz a szerkesztőségi beharangozónkat már közzétettük. Az alábbiakban a klub felvezető összeállítását olvashatjuk.

 

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Jó, jobb, még jobb! Fordulóról fordulóra egyre erősebb ellenfelek az Euroligában. Ezúttal a törökök zászlóshajója, a Fenerbahce SK bombaerős alakulata jön velünk szembe szerdán magyar irő szerint 17.30 órai kezdettel.

A tavalyi szezonban óriási meglepetést okozva szertefoszlattuk a kék-sárgák terveit az Euroligában, miután a negyeddöntőben 2-1 arányban elbúcsúztattuk őket, és mi léptünk be a FINAL4-ba. Kellemes emlékeket őrzünk tehát róluk, de az is biztos, hogy ellenfelünk kettőzött erővel készül most ránk. A tavalyi kudarc több mindent átrendezett a csillagászati összegekkel gazdálkodó Fener háza táján. Elsőként a vezetőedzőt sodorta el, aki már a szezon végét sem érte meg. Az új szakvezető a francia válogatott szövetségi kapitánya, Valerie Garnier lett, aki kiváló szakember, csapataira mindig is jellemző volt a gyors játék, az egység, a jól felépített rendszer. A rengeteg kiváló játékost alkotó keret megerősítése ennek megfelelően történt.

 

 

A meghatározó emberek közül a török női kosárlabda egyik kiemelkedő egyénisége, Vardarli, illetve a jövő embere, Cora maradt a Boszporusz partján. Utóbbival nem kevesebb, mint három esztendőre írtak alá, mely már az átgondolt építkezést támasztja alá. Szintén hosszabbítottak négy olyan légióssal, akiket a világ bármely táján elfogadnának. Verameyenka, Sottana, Plum és a cseh papírokkal rendelkező Vaugh egytől-egyik a sztár-kategória megtestesítői. Melléjük három nagy hal került a hálójukba. A legnagyobb név a még mindig szemtelenül fiatal olasz Zandalasini, aki elképesztő kvalitásokkal rendelkezik. Korábbi játékosunk, Bria Hartley, már francia útlevéllel a zsebében, remek szezon után váltott Törökországon belül. Kiah Stokesnak szintén sikerült elintézni a török állampolgárságot, így gyakorlatilag Plum az egyetlen tengerentúli kosarasuk, mellyel meghagyták maguknak a kiskaput, hogy év közben változtassanak, tovább erősítsenek az amúgy is extra állományon, melyet ha sikerül csapattá formálni, akkor kevesen tudják majd őket megállítani.

 

Csapatunk, mely kedd reggel kelt útra Isztambul felé, az első forduló óta egyre jobb formába lendül, és remélhetőleg ezt a szintet szerdán tovább tudjuk emelni. A találkozó előtt Carlos Cantero másodedzőnket kérdeztük a várakozásairól.

 

 

A mérkőzés nyomon követhető online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élő videóképpel az FIBA Youtube csatornáján.

 

Sopron Basket vs. Fenerbahce

17 mérkőzés (Euroligában 15)
5 győzelem/12 vereség
1329 dobott/1377 kapott pont

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: