U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Edzőváltás után a Girona otthonában szerepel a Győr

2018.11.06. 18:43 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Az Európa Kupa F-csoportjában szerdán 20 órától a CMB Cargo UNI Győr a Spar CityLift Girona vendége lesz. Beharangozó.

 

 

A CMB Cargo UNI Győr finoman szólva sem utazhat kedvező előjelekkel az előzetesen (is) legnehezebbnek elkönyvelt Európa Kupa csoportmeccsére. A győriek sorozatban négy bajnokit veszítettek, miközben a Gernika otthonában az Európa Kupában is alulmaradt a csapat. Hétfőn edzőváltásra került sor, ráadásul Laklóth Anna kiválásával is meg kell küzdeni, aki maga kérte, hogy a klub tekintsen el a játékától ebben az évadban. Az új vezetőedző Milos Pavlovic a győriek hivatalos honlapján egyértelművé tette, hogy a hétvégi szekszárdi bajnokit tartja prioritásnak, de a sikerélmény szempontjából természetesen Spanyolországban is fontos lenne a győzelem. 


A Győr eddigi szereplése kapcsán a nehézségeket a statisztika szépen kirajzolja. A távozó vezetőedző Sandro Orlando több mérkőzés után azt emelte ki, hogy elsősorban egyéni megoldásokat választottak játékosai. Nem véletlen tehát, hogy arányaiban nagyon alacsony a gólpasszok száma eddig mindkét sorozatban. Ha ehhez hozzávesszük az eladott labdák magas arányát és a festékben mutatkozó nehézségeket, akkor nem véletlen az eddigi szerényebb eredménysor. A lepattanók terén érdekesség, hogy a Győr az Európa Kupa 40 csapatos mezőnyét nézve két forduló után a negyedik legkevesebbet gyűjtötte. Nem kérdés, hogy még Laklóth Anna nélkül is komoly lehetőségek vannak a keretben, de ehhez összjátékban és önbizalomban sokat kell előrelépni. Jól fog jönni a válogatott szünet, ahol Milos Pavlovic majd megkezdheti az építkezést.

 


Ha ideálisabbak lennének az előjelek, akkor is a legnehezebb csoportmeccsére utazna a Győr. A Girona a Salamanca közvetlen kihívója Spanyolországban. Az idei évadra tovább erősítették a keretüket. A tavalyi alapcsapatukból Nuria Martínez, Roso Buch és Nadia Colhado maradt. Hozzájuk a világklasszis veterán irányító Laia Palau, illetve Bea Sánchez személyében két világbajnoki bronzérmes csatlakozott. A légiósok közül pedig két ponterős amerikait kell kiemelni Shay Murphy és Keisha Hampton személyében. Az Európa Kupában a Gernikát és a Clube Uniao Sportivát is magabiztosan verték. Az Azori-szigeteken tett túra azonban sokba került nekik és a hétvégén a bajnokságban elszenvedték első vereségüket. A Cadi La Seu otthonában maradtak alul meglepetésre, ami a Salamancával való versenyfutásban komoly lépéshátrány.


Eddig az Európa Kupában a Colhado, Murphy, Hampton trió a legeredményesebb. Ők hárman az első két meccsen 51,5 pontot átlagoltak. A statisztikákat nézve azt is érdemes kiemelni, hogy csapatszinten 80 pont felett átlagolnak idén. Az eddigi hét tétmeccsükből hatszor átlépték ezt a ponthatárt, ami kiemelkedő teljesítmény. A klasszikus spanyol erényeket mutatják a szerzett labdákkal, a gólpasszok kiugró számával, a gyorsindításból elért találataikkal. A két EK-meccsen eddig 15 pontot értek el átlagban ilyen játékszituációkból. Jól dolgoznak a palánk alatt. Bár a lepattanóik száma nem extra, de a festékből és a második esélyből így is eredményesnek bizonyulnak. Nagy kérdés, hogy miként alakulnak a bajnoki erőviszonyok és a hangsúlyok a klubnál, de csúcsformában ez a csapat még az Európa Kupában is sokáig juthatna.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: