Európa-bajnokság 2019

Szerdán teljes fordulót rendeznek az Euroligában

2018.11.06. 21:12 | EuroLiga

Szerdán a női kosárlabda Euroligában a harmadik fordulóra kerül sor. A Sopron Basket a Fenerbahce otthonában a játéknap rangadóját vívja. Ehhez a mérkőzéshez a részletes beharangozónk ITT olvasható. Most nézzük, hogy még milyen mérkőzések lesznek.

 

 

Az A-csoportban a program 15 órától egy orosz rangadóval indul. A Nagyeszda Orenburg fogadja az UMMC Jekatyerinburgot. Bár idén nagy jekatyerinburgi fölény rajzolódik ki a két keret között, de ez a párosítás mindig komoly presztízscsatát hoz. Az USK Praha és a Bourges összecsapása a cseh fővárosban 19 órától szintén egy kiemelt meccs a játéknapon. Natalia Hejkova együttese az extra formában pattogtató és az európai játékot szemmel láthatóan élvező Alyssa Thomas vezetésével eddig szárnyal. A Bourges is megnyerte első két meccsét, ráadásul náluk is találunk egy hasonlóan kiváló egyéni teljesítményt. Marine Johannes remekel szinte hiba nélküli játékkal. Aki a Sopron isztambuli meccse után este is női kosárlabdát nézne, ezt a találkozót válassza!


Szintén 19 órától rendezik a CCC Polkowice és a Castors Braine mérkőzését. A belgák a Famila Schio-t meglepték és a Villeneuve d'Ascq-ot is megszorongatták. Amióta ez a csapat az Euroligában szerepel, eddig kiemelkedően most láthatjuk tőlük a legjobb formát. A CCC Polkowice az első két meccsét elveszítette. A Bourges ellen a vártnál kevesebbet, a Jekatyerinburg ellen a vártnál jóval többet mutattak. Érdekes lesz figyelni, hogy győzelmi kényszerben tudják-e tartani az oroszországi jó játékukat. 20 órától pedig jön a nyeretlen Schio vendégszereplése a Villeneuve d'Ascq otthonában. Hiába a jó erősítések, különösen Gruda és Lavender megszerzése, az idei Schio eddig elmarad a várakozástól. A két Euroliga vereség mellett immár a bajnokságban is botlottak. Ha most sem jön össze a siker, akkor kisebb válságról beszélhetünk.

 


A B-csoportban kerül sor 17 óra 30 perctől a Sopron Basket isztambuli vendégjátékára a Fenerbahce otthonában. A FIBA-nál és nálunk is természetesen ez lesz a nap meccse. A Dinamo Kurszk az Olympiacos-hoz látogat. Ez a mérkőzés 17 órakor veszi kezdetét. Ha a görögök tudják hozni azt a kellemetlen, ritmustalan játékot, amivel a Sopron és a Fener életét is megnehezítették, akkor a Kurszknak sem lesz könnyű dolga Athénban. Breanna Stewart és Tina Charles még egy szintet emelt az oroszok játékán, akiknél Sonja Petrovic is remekel idén. Amennyiben még jobban összeáll a játékuk, teljesen reális esélyük lehet a végső győzelemre is ebben a felállásban.


Az esti programban két megjósolhatatlan találkozó jön. 20 órától a Carolo Basket fogadja a Hatay-t. A török gárda meggyőzően kezdte a szezont, de aztán múlt héten hazai pályán kikaptak a Rigától. Ettől függetlenül ezzel a megerősített keretükkel, - különösen úgy, hogy Glory Johnson is motiváltan, jól szállt be -, komoly célokat fogalmazhatnak meg. Érdekes lesz figyelni, hogy az EL-ben éppen a Sopron legyőzésével debütáló franciák ellen melyik arcukat mutatják. A TTT Riga a Kurszk megszorongatása után egy törökországi sikerrel hívta fel magára a figyelmet. A szerdai játéknapon 19 órától a Salamanca ellen folytathatják remeklésüket. A spanyolok a két török gárdán vannak túl. A Hatay otthonában simán kikaptak, viszont a Fener ellen vesztett helyzetből fordítva zseniális meccset nyertek. Nyilván ezt szeretnék folytatni Lettországban. A nevek alapján esélyesek, de ezt a Rigát nem szabad lebecsülni.

 

November 7., szerda - menetrend


A-csoport
15:00 Nagyezsda Orenburg - UMMC Jekatyerinburg
19:00 CCC Polkowice - Castors Braine
19:00 USK Praha - Bourges Basket
20:00 Villeneuve d'Ascq - Famila Schio


B-csoport
17:00 Olympiacos - Dinamo Kurszk
17:30 Fenerbahce - Sopron Basket
19:00 Flammes Carolo Basket - Hatay
19:00 TTT Riga - Perfumerias Avenida Salamanca


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: