U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

PEAC-ZTE mérkőzés csütörtökön az élvonalban

2018.11.07. 13:28 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Csütörtökön a hazai élvonal 7. fordulójában egy mérkőzést rendeznek. Ezen 16 órától a PEAC-Pécs a ZTE NKK csapatát látja a vendégül.

 

 

Munkanapon egy kicsit szokatlannak tűnhet a korai időpont, de ez nem véletlen. A baranyai megyeszékhelyen a helyi férfi csapattal összefogva kettős rangadót rendeznek a szurkolók mozgósítása érdekében. Ennek a rendezvénynek az első felvonása lesz majd a női mérkőzés. Az a mérkőzés, amelynek óriási a tétje a PEAC és a ZTE szempontjából is. Mindkét csapat két vereséggel áll a tabella 4., illetve 5. helyén. A győztes a válogatott szünethez érkezve stabilizálhatja helyét a közvetlen élbolyban. A vesztes pedig a sűrű és jelen pillanatban teljesen megjósolhatatlan végkimenetelű középmezőnyből várhatja a téli folytatást.


Két olyan gárda találkozik, amely elégedett lehet az őszével. A ZTE menetelése valamivel nagyobb visszhangot kapott a győri győzelemmel, illetve a vasárnapi Szekszárd elleni bravúrral. Ettől függetlenül a PEAC is igen stabilnak bizonyult. Joggal féltették attól a pécsieket, hogy a Világbajnokságról későn érkező meghatározó légiósok miatt az ősz nehéz lehet. Ugyanakkor az összes előzetesen nyerhetőnek elkönyvelt meccsét hozta a PEAC, ami mindenképpen kiemelést érdemel. Hasonló erők küzdelmére készülhetnek a szurkolók. Mindkét csapatra jellemző a szervezett védekezés és az, hogy támadásban nem egy vagy két kiemelkedő játékosra építenek, hanem megoszlanak a terhek. Az előzőekben kiemelteket jól mutatja, hogy Pécsett heten átlagolnak 8 pont felett, míg zalai oldalon öten 9,5 pont felett.

 


Összességében a csapatstatisztikákat figyelve tehát nem meglepő, hogy mindkét gárda sok gólpasszal dolgozik. A védekezés erejét pedig jól mutatja, hogy a szerzett labdák száma is mindkét oldalon igencsak magas. Ennek megfelelően ilyen hasonló játékerő és stílus esetében óriási kérdés mindig, hogy melyik alakulat tudja a saját ritmusának megfelelő mederbe terelni a rangadót. Mindkét szakmai stáb alacsonyabb, viszont mozgékonyabb belső sorral dolgozhat. Sok pontra is számíthatnak innen a szakvezetők. A PEAC-nál Sara Imovbioh idén is dupla-duplát átlagol, de Barnai Judit ponterős játékát is kell emelni. Zalai részről pedig Janis Ndiba és Nadia Parker mellett Horti Dóra is egyre jobb formába lendül. Érdekes meccsre van kilátás, amit még itt a nemzetközi kupasorozatok forgatagában is érdemes lesz követni.

 

A bajnokság állása

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: