Európa-bajnokság 2019

Soproni vereség a Fenerbahce otthonában

2018.11.07. 19:32 | EuroLiga

A Sopron Basket nagy csatában 69-67-re alulmaradt a Fenerbahce otthonában az Euroliga harmadik fordulójának rangadóján. A jól sikerült első félidőt követően a harmadik negyedben fordítottak a törökök. A záró szakaszban nagyot küzdve mindent megtett a Sopron, de végül kétpontos hazai siker született.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Kiválóan indult a mérkőzés Isztambulban. A soproniak első nyolc mezőnykísérletéből öt sikeresnek bizonyult, így nem telt öt perc és már 11-4-re vezetett a magyar bajnok. Az első szakasz hajrájában ugyan 20-18-nál egy pillanatra átvették a vezetést a törökök, Angela Salvadores triplája azonban 21-20-as előnyt eredményezett 10 perc játékot követően. A második etap is hasonló forgatókönyv szerint alakult. Roberto Iniguez együttese 27-20-ra ellépett, de a Fener ismét felzárkózott. A vezetést azonban ezúttal nem tudták átvenni. Sőt, az utolsó két percben ismét sikerült növelni az előnyt. A félidőben 39-34-re mentek a mieink. A statisztika kifejezetten biztatóan alakult. Azt láthattuk, hogy 20-13-ra vezet a lepattanókban a Sopron, miközben 35 mezőnykísérletből 17 sikeresnek bizonyult.

 


A harmadik negyed nagy változást hozott a játékban. A mieink négy percen át nem találtak be és ez idő alatt 39-39-nél egyenlített a Fener. Támadásban elbizonytalanodott a Sopron és megugrott az eladott labdák száma is. Amíg az első 20 percben összesen hetet jegyezhettünk fel, addig ezúttal 10 perc alatt jött össze a hét. Védekezésben továbbra is stabilnak bizonyult a magyar csapat, de a török bajnok a játékrész végére így is átvette a vezetést. Az utolsó 10 percnek 51-48-ről vágtak neki a felek. Ezúttal a hazaiak ragadtak be két és fél percre, így 52-51-nél újra a Sopron járt előrébb. Fordulatos, de mindkét részről a megszokottnál több hibát hozó derbit követhettünk.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A záró szakasz közepén 56-55 után egy 7-2-es sorozattal került komolyabb lépéselőnybe a Fener, ami döntőnek bizonyult. Ebben a szakaszban egy technikait is kiosztottak a játékvezetők a kispadunknak, miközben a vitatható ténykedésük mellett a végül 22 pontig jutó Anastasiya Verameyenka klasszis megoldásai okoztak fejfájást. A legnagyobb differencia hét egység volt a felek között. Innen még sikerült visszajönni a hajrában, de fordítani már nem tudott a Sopron. A mieinknél a 14 pontos Aleksandra Crvendakic lett a legeredményesebb, míg Amanda Zahui 10 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. A Sopron Basket együttesére a válogatott szünetig még egy mérkőzés vár, amikor szombaton az NKE-Csata vendége lesz.

 

Eredmény

Fenerbahce - Sopron Basket 69-67 (20-18, 14-21, 17-9, 18-19)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: