Európa-bajnokság 2019

Mozgalmas játéknap szombaton az élvonalban

2018.11.08. 23:52 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei. Összecsap a tabella első és második helyezettje, a Sopron Basket és az NKE-Csata, illetve Szekszárd – Győr rangadót is rendeznek. Beharangozó.

 

 

18 óra 30 perctől a Ludovika Arénában fogadja az NKE-Csata a Sopron Basket együttesét. A tabella első két helyezettjének mérkőzéséről van szó, ami már önmagában pikánssá teszi ezt a párosítást. A Sopron Basket veretlen a bajnokságban. Komoly fegyvertény ez a címvédőtől, hiszen nehéz sorsolást kapott Roberto Iniguez együttese. Az első öt fordulóban mind a három előzetesen kihívónak elkönyvelt riválisával össze kellett mérnie az erejét. A DVTK, a Győr és a Szekszárd sem okozott azonban gondot. A két Euroliga vereség ellenére így nem lehet panasz az idei évad rajtjára Sopronban. Valamivel hullámzóbb a teljesítmény, itt a franciaországi és az isztambuli vendégjáték harmadik negyedének hullámvölgyeit érdemes kiemelni, de biztosak lehetünk benne, hogy ennek javításáért is mindent megtesz a szakmai stáb. A Csata esetében minden várakozást felülmúlt a versenyképes szezonkezdet. Lelik Réka extra teljesítménye mellett a stabil védekezés alapozta meg az eddigi sikereket. A BEAC elleni 108-81-es dobópárbajt leszámítva 64 pontnál többet nem kapott egy meccsen Tursics Krisztián együttese. Ráadásul Kelsey Lang és Nagy-Bujdosó Nóra jól szedik a lepattanókat. Ennek megfelelően a belső posztokon is sikerül felvenni a versenyt, amitől előzetesen sokan féltették a Csatát.


Szintén nagy érdeklődésre tart számot a 17 órakor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd - CMB Cargo UNI Győr rangadó. Az utóbbi években magas hőfokú, éles csatákat vívott a két alakulat. Egyik csapat sincs igazán jó formában. A Szekszárd felfelé ívelő játékot mutatott a Nymburk legyőzésekor. Sokat jelentett Abby Bishop visszatérése. Bár akadtak még hibák, különösen az első félidő sok eladott labdája, de már olyan erényeket láthattunk Zeljko Djokic együttesétől, amire lehet építeni a folytatásban. Győrben személyi változások történtek az edzőváltással és Laklóth Anna kiválásával. Tisztes helytállás mellett sima vereséget szenvedett a csapat az új felállásában Gironában. Győrben a válogatott szünetig érdemi változások már nem várhatóak az idő rövidsége miatt. Ugyanakkor jobb lepattanózással és a keretet alkotó rutinos játékosok egy-egy kiemelkedő teljesítményével még így is versenyképes lehet Szekszárdon. Érdekes találkozó lesz tehát. Különösen úgy, hogy mindkét félnek óriási szüksége lenne egy igazán nagy sikerélményre a kisebb megszakítás előtt.

 


Az ELTE-BEAC Újbuda 16 órától fogadja az Aluinvent DVTK együttesét. A BEAC „Hozz egy labdát az újbudai ovisoknak!” elnevezésű jótékonysági akciót hirdetett a mérkőzés kapcsán, melynek a részletes felhívása ITT olvasható. Magát az összecsapást tekintve a DVTK természetesen nagy favorit még a velencei túra fáradtsága ellenére is. Cziczás László együttese az utóbbi hetekben kiváló formába lendült, ugyanakkor maximális koncentrációra intő figyelmeztető jel a Csatától elszenvedett váratlan vereség. A BEAC esetében továbbra is abban látszódik a nagy probléma, hogy egyedüliként a mezőnyből az idei hatból öt meccsén 80 pont felett kapott Balogh Judit együttese. Ahhoz, hogy szorosabb meccseket tudjon kialakítani a BEAC, ezt a számot mindenképpen csökkentenie kell.


A saját céljait tekintve az MTK Budapest és a PINKK Pécsi 424 18 órakor kezdődő városmajori mérkőzése is nagyon fontos rangadónak tekinthető. Az MTK az első győzelmének megszerzéséért száll harcba. A PINKK pedig a Cegléd elleni siker után egy újabb győzelemmel el tudna szakadni az alsóháztól. Tekintve, hogy a folytatásban Laczka Miklós együttese a BEAC és a Vasas alakulatával mérkőzik, a következő hetekben sok minden eldőlhet ilyen téren. Az MTK - a nagy különbség ellenére - túlzás nélkül az idei legjobb meccsét vívta Sopronban az elmúlt hétvégén. Ritmusban, keménységben az ott látott teljesítményre már bőven lehet építeni. Érdekes lesz figyelni, hogy sokkal nagyobb tét mellett egy tudásban lényegesen közelebb álló rivális ellen ezt meg tudják-e ismételni Nagy Dóra tanítványai. Mindkét alakulat számára komoly értékmérő lesz ez az este.

 

Menetrend - november 11., szombat

 

16:00 ELTE BEAC Újbuda - Aluinvent DVTK
17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd - CMB Cargo UNI Győr
18:00 MTK-Budapest - PINKK-Pécsi 424
18:30 NKE-Csata - Sopron Basket


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: