U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A VB-bronzérmes kerettel készülnek a spanyolok az Eb-selejtezőkre

2018.11.09. 11:28 | Spanyolország

Közeledik a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozatának utolsó két fordulója. A novemberi válogatott programra a világbajnoki bronzérmes Spanyolország is véglegesítette keretét.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB

 

Lucas Mondelo, szövetségi kapitány annak a váznak szavazott bizalmat, akik a szeptemberi tenerife-i Világbajnokságot megelőző összetartást végig tudták dolgozni. Hárman nem lesznek ott a VB-bronzérmes gárdából. Laia Palau, aki visszavonut (immár véglegesen) a válogatottságtól, a sérült Anna Cruz és a pihenőt kapó Alba Torrens. Érdemes kiemelni, hogy a felnőtt kerethez csatlakozik a soproni U20-as Európa-bajnokságon aranyérmes válogatottjuk legeredményesebb játékosa Paula Ginzo 14. tagként.

 

A spanyolok négy mérkőzés után veretlenek és nagyon jó esélyeik vannak a kvalifikációra. A kitűzött cél, hogy az F-csoportból első helyen lépjenek tovább. Előbb november 17-én Hollandiában lépnek pályára. Ezen a napon a nagy csoportbeli riválisuk Ukrajna Bulgáriával találkozik. Amennyiben a papírforma szerint mindkét gárda hozza a kötelező győzelmet, úgy november 21-én Melilla városában spanyol-ukrán csoportdöntő jön. A spanyolok Kijevben 4 pontos győzelmet arattak, így lépéselőnyben vannak.

 

 

A spanyol válogatott kerete: Silvia Domínguez (Perfumerías Avenida), Leticia Romero (USK Praha), Cristina Ouviña (Bourges ), Queralt Casas (Flames ), Marta Xargay (Dinamo Kurszk), Leonor Rodríguez (Wisla Krakow), María Conde (Wisla Krakow) y Belén Arrojo (Perfumerías Avenida), Laura Gil (Perfumerías Avenida), María Araújo (Wisla Keakow), Paula Ginzo (Nissan Al-Qázeres), Astou Ndour (Cukurova), Laura Nicholls és Nogaye Lo (Quesos El Pastor).

 

A F-csoport állása

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: