U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Laklóth Anna bemutatkozása az ELTE-BEAC Újbuda honlapján

2018.11.09. 12:23 | Magyar Bajnokság

Ahogy arról korábban a CMB Cargo UNI Győr közleménye alapján már beszámolhattunk, Laklóth Anna kölcsönben az ELTE-BEAC Újbudánál folytatja pályafutását. A fővárosi klub hivatalosan is bemutatta új játékosát.

 

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter

 

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

 

Ahogy az már napvilágot látott, a Győrből távozó Laklóth Anna az idény hátralevő részében BEAC mezben szerepel. Bár átigazolása már hivatalosan is megtörtént, a tervek szerint holnap még csak civilben figyeli majd a társakat a DVTK elleni mérkőzésen. Annát ma délelőtt értük utol telefonon és arra kértük, meséljen egy kicsit döntése hátteréről

 

“Nagyon jóleső érzés volt, hogy szinte abban a pillanatban, hogy napvilágot látott a rólam szóló közlemény, több helyről is hívtak, és sokan akartak úgymond a hónom alá nyúlni és nem elengedni a kosárlabda világából. Ezek közül a legszimpatikusabb a BEAC megkeresése volt, nem utolsósorban azért, mert Nusival játszottam együtt Győrben. Elmondta, hogy Bubu és ő is nagy örömmel látnának ebben a fiatal és tehetséges csapatban, én pedig úgy éreztem, a velük való közös munka megadhatja az a szellemi és mentális feltöltődést, amire most a legnagyobb szükségem van.”

 

 

Anna tegnap este már be is kapcsolódott csapatunk munkájába. “Nagyon kedvesen fogadott mindenki a klubban, ami egy óriási, megelőlegezett bizalom is a részükről. Ebben a pillanatban úgy érzem, hogy nekem van nagyobb szükségem a klubra és a játékostársaimra ahhoz, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz, ahhoz, aki voltam korábban, és hogy idővel én tudjak adni a csapatnak és az egyesületnek. Az utóbbi időszakban belekerültem egy negatív, lefele ívelő spirálba, ebből kell most újjáépíteni magamat, remélem, hogy ez mihamarabb sikerül és hasznára lehetek a csapatnak.”

 

Azt sem bánja, hogy a következő időszakban nem a bajnoki aranyért, hanem a bennmaradásért kell majd harcolnia a csapattársaival. “Ahhoz, hogy valaki motiváltan járjon edzésre és a mérkőzéseken a legjobbját tudja nyújtani, nem feltétlenül a bajnoki címért kell harcolni. Az elmúlt időszakban sokszor újragondoltam a siker és siker közötti különbséget, hogy egy adott helyzetben mit nyerünk és mit veszítünk. Bízom benne, hogy a fiataloknak tudok tanítani, átadni tudást és munkamorált, és segíteni őket abban, hogy egy-egy dologban jobbá váljanak. Ezek legalább olyan fontos, apró sikerek, mintha az ember a bajnoki címért harcolna.”

 

Anna kölcsönbe érkezik hozzánk Győrből és nagyon hálás korábbi csapatának, hogy mindenben segítették az átigazolását. “Amikor leültünk Fűzy Andrással, arra kért, hogy ne hagyjam abba a játékot, ne így legyen vége a pályafutásomnak, és arra bíztatott, hogy játszak tovább, ők pedig segítenek azzal, hogy kölcsönadnak máshová. Azzal váltunk el, hogy ha újra fel tudom építeni magamat, akkor mindig ott vár a 25-ös mez Győrben. Hét és fél évet játszottam ott, más összesen nem tölt el ennyi időt az NB1-ben, nemhogy egy klubban. Egyelőre arra koncentrálok, hogy a következő hónapokban visszataláljak önmagamhoz, újra tudjam szeretni a kosárlabdát, a többit pedig majd meglátjuk az idény vége után.”

 

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: