Európa-bajnokság 2019

Kitekintés az ausztrál profi ligára

2018.11.13. 00:23 | Ausztrália

Az európai válogatott szünetben érdemes egy kicsit elhagyni az öreg kontinenst és kitekinteni, hogy az ausztrál profi ligában, a WNBL-ben hol tartanak. Az alábbiakban ezt tesszük meg.

 

 

A WNBL küzdelmeit tekintve a csapatok 6-8 lejátszott meccsnél tartanak. Kezdenek tehát kirajzolódni az erőviszonyok. Kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten a Perth Lynx emelkedik ki a mezőnyből 6 sikerrel és mindössze 1 vereséggel. Az első fordulóban, még közvetlenül a Világbajnokságot követően maradtak alul az Adalaide gárdájával szemben. Azóta azonban sorozatban hat meccset nyertek.


Az eredménysorukat nézve azt láthatjuk, hogy mindkét üldözőjüket, a Bendigo Spirit és az UC Capitals alakulatát is verték már egyszer-egyszer. Két amerikai légiós húzóembere van a listavezetőnek. A 185 cm magas kiscsatár Asia Taylor, aki 18.3-as átlagnál tart, illetve a Stanfordon tavasszal végzett irányító Brittany McPhee 17.1-es átlaggal. A keretüket erősíti a világbajnoki ezüstérmes válogatottból Katie Ebzery.


Bár nagyon jól indult a szezon Perth-ben, nem mehetnek biztosra. Az üldözőbolyból ki kell emelni a bombaerős kerettel dolgozó Canberrát. A közel 20 pontot átlagoló Kia Nurse és a szintén 19 pont felett átlagoló Kelsey Griffin vezetésével sokáig juthatnak. Előzetesen talán a szezon első hetei többet is ígértek számukra, mint a 4/2-es mutató és a tabella harmadik helye.

 


A tabella másodikja jelenleg a Bendigo Spirit, akiknél hazánkban is jól ismert veteránok remekelnek. A legponterősebb játékosuk az elnyűhetetlen Natalie Hurst 14.5-ös átlaggal. Magas posztokon pedig a DVTK-ból is ismert Becca Tobin és Louella Tomlinson dominál.


A középmezőnyben a Melbourne Boomers és az Adelaide Lightning határozza meg az erőviszonyokat. Mindkét alakulatnak mindössze 3-3 veresége van. A melbourne-i keretből Cayla George és a Las Vegas Aces-ből ismert Lindsay Allen nevét kell kiemelni. Adalaide-ben pedig szintén egy, az Aces-t erősítő játékos Nia Coffey remekel.


Elmarad a várakozásoktól a címvédő Townsville Fire teljesítménye. Hiába Suzy Batkovic 19.5 pont, 10.6 lepattanó átlaga, idén eddig nem állt össze a játékuk. Tavaly is azonban decemberben kezdtek nagy hajrába. Szintén szenved a Dandenong Rangers, míg a legnagyobb gondok a VB-ezüstérmes center Alex-Bunton köré épülő Sydneyben vannak. Ők még meccset sem nyertek.

 

Tabella

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: