U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bria Hartley is csatlakozott a francia válogatotthoz

2018.11.14. 18:19 | Franciaország

Az Eb-selejtezők felvezetéseként elsősorban a magyar válogatottra, illetve csoportellenfeleinkre helyezzük a hangsúlyt. Ugyanakkor a kontinens közvetlen élmezőnyénél is zajlik az élet. A Charleville-Mézières városában edzőtáborozó francia válogatotthoz csatlakozott az egykoron Sopronban is megforduló Bria Hartley.

 

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel


Nagy médiafigyelmet kapott Bria Hartley érkezése a francia válogatotthoz, hiszen ritka, hogy egy egyébként is bombaerős élcsapatnál ekkora erősítés történjen. Hartley ráadásul nem klasszikus értelemben vett honosított játékos. Az édesanyja és a nagymamája révén francia gyökerekkel bír, így rendelkezett korábbról francia állampolgársággal is. Ezt tette lehetővé, hogy a gallok saját szigorú szabályai és a FIBA rendelkezései mellett pályára léphessen a nemzeti csapatban.

 


Ahogy az egyik francia szaklap napokban megjelent jegyzete is mutatja, a szurkolókat megosztotta Hartley érkezése. Az előbbiekben leírtak mellett azzal sikerült tompítani az ellenérzéseket, hogy nem a válogatott szakmai stábja ambicionálta a honosítást. A játékos menedzsmentje vette fel a kapcsolatot a szakvezetéssel.

 

A nyilatkozatok alapján Hartley ráadásul nem saját ázsióját szeretné növelni, hanem úgy érzi valóban segíthet a franciák versenyképességének további javításán. Nem szabad elfelejteni, hogy volt korábban utánpótlás válogatott az USA-ban. Ennek kapcsán a két szövetség és a FIBA meg tudott állapodni abban, hogy a felnőtt szereplését ez ne akadályozza második hazájában.

 

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel


Az Eb-selejtezőt tekintve a francia válogatott 3 győzelemmel és 1 vereséggel az E-csoport második helyén áll. Előbb november 17-én Romániával mérkőznek, majd 21-én a négyest veretlenül vezető Szlovéniát fogadják. Várhatón itt fog eldőlni a csoport első helyének sorsa, de kiemelkedő pontkülönbsége miatt második helyről is jó eséllyel kvalifikálna az Eb-re Franciaország.

 

Valeria Garnier a kedvező pozíció ellenére semmit nem bíz a véletlenre. Bombaerős gárdát hívott össze, a 15 fős bő keretét a Világbajnokságon 5. helyet szerző 12 játékos alkotja, akikhez Hartley mellett Aby Gaye (Tarbes) és Marie-Michel Milapie (Basket Landes) csatlakozik.


Videó: életképek a francia válogatott edzéséről

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: