U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kitekintés a kínai profi ligára

2018.11.14. 19:45 | Kína

Az európai válogatott szünetben folytatjuk kitekintésünket más kontinensek meghatározó bajnokságaira. Ausztrália után Kína felé vesszük az irányt, ahol a helyi profi liga a WCBA küzdelmei 18 csapatosra hizlalt mezőnnyel és egyre több világsztárral futnak.

 


A WCBA új szezonjából eddig 10 forduló ment le. A tabellára pillantva azt láthatjuk, hogy a Kuangtung (vagy angol átírással Guangdong) együttese veretlenül vezeti a mezőnyt. A csapatok keretében maximum egy légiós lehet. Náluk ezt a helyet Aerial Powers tölti be, de az eredményességükben a kulcs, hogy Li Yueru vezetésével több válogatott játékost felvonultató markáns hazai maggal dolgzonak. A közvetlen üldözőjük a Nyingchi prefektúrában székelő Bayi csapata. Ők egy új formáció, két korábbi katonai klub összeolvadásából jöttek létre. Mivel katonai klubról van szó, nekik tilos légióst alkalmazni. Az is igaz viszont, hogy a legtöbb válogatott játékos náluk szerepel. Nem véletlen tehát a 9/1-es mutatójuk.


Az előbbiekben kiemeltek mögött egy masszív boly formálódott kettő, illetve három vereséggel álló gárdákból. Ezt a sort jelenleg a Shanxi Xing Rui Flame csapata vezeti. Tőlük dőlt ki sérülés miatt Liz Cambage és ide érkezett a helyére Quanitra Hollingsworth. A negyedik helyen a Morgan Tuck és az egykoron a válogatottjukban is remeklő Shao Ting vezette pekingi gárda található. A Sanhszihoz hasonlóan mindössze kétszer találtak legyőzőre idén. Az ötödik és a hatodik pozícióban három vereséggel rendelkező alakulatokat láthatunk. Bár akadtak hullámzóbb meccseik a statisztikák alapján, de a Natalie Achonwa nevével fémjelzett Csiangszu és Azura Stevens vezette Hopej kifejezetten versenyképes formát mutatott eddig. Mindenképpen helyük van egy ilyen áttekintő összeállításban.

 


Nagyjából az előbbiekben kiemelt hat csapat tekinthető annak az élmezőnynek, amely eldöntheti egymás között a bajnoki cím sorsát. A 18 gárdából összesen nyolc jut a rájátszásba az alapszakasz végén. A középmezőny erőviszonyait még nehéz meghatározni. Itt eddig kis apróságok döntöttek. Jelenleg a Stefanie Dolson köré épülő Honan és a Natasha Howard által repített Hszincsiang áll play-off helyen. A mezőny többi csapatát tekintve érdemes megemlíteni a Csöcsiangot. Ide szerződött Alaina Coates. Ők jelenleg négy győzelemmel és hat vereséggel rendelkeznek. A szerb szövetségi kapitány Marina Maljkovic csapatának még ennél is rosszabb a helyzete, a 3/7-es mutató nem árulkodik versenyképes teljesítményről. A'ja Wilson térdsérüléséről lapunkban is hírt adtunk. Kiválásáig 37 pont feletti átlagot produkált, de Sanhszi második számú csapatának így sem ment: 2/8-as mérleggel a 16. pozíciót foglalják el.


Tabella

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: