U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Újabb szenegáli rivális ellen készülhet a TF

2018.11.16. 13:15 | Egyetemi kosárlabda

Szombaton kerül sor a kínai Hsziamenben zajló a 3x3-as Egyetemi Világliga nyolcaddöntőire. A hiányos összeállításban is bravúrosan menetelő TF-re egy újabb szenegáli rivális vár.

 

Fotó: FISU

Fotó: FISU


Felvezető összeállításinkban nagyon féltettük a TF csapatát ettől a Világligától, hiszen Kováts Gabriella balszerencsés bokasérülése miatt Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban gyakorlatilag csere nélkül három fővel kell lejátszani a tornát. Az eddigi szereplés azonban minden előzetes várakozást felülmúl. Kezdve az új-zélandi Lincoln University elleni hosszabbításos sikerrel, majd folytatva a sort a szenegáli ISEG elleni utolsó másodperces győzelemmel.

 


A FIBA tornákkal ellentétben az egyetemi Világversenyeken mind a 16 csapat folytatja az egyenes kieséses szakaszban. Ennek megfelelően azt már a rajt előtt tudtuk, hogy szombaton még biztosan pályára lépnek a mieink. A csoportkörnek azonban így is óriási tétje volt, hiszen a másik ágon szerepel a bombaerős címvédő tajvani alakulat, illetve válogatott játékosokat felvonultató holland intézmény csapata. Lényegében csak a csoportunk első vagy második helyéről lehetett tudásban közelebb álló riválist kapni. Az ISEG legyőzése ezt biztosította.

 

Fotó: FISU

Fotó: FISU


A szombaton magyar idő szerint 7 óra 20 perctől megrendezésre kerülő negyeddöntőben egy másik szenegáli gárda, az UNIDAF lesz az ellenfél. Hasonló stílust képviselnek, mint a pénteken látott honfitársaik. Egy gyors, atletikus, helyenként igencsak kemény megoldásokat választó ellenfélre készülhetünk. Az már pénteken is látható volt, hogy kezdetben nagyon nem feküdt a TF-nek ez a játék. Amikor azonban a magyar lányok védőmunkája kezdett dominálni, onnantól új meccs indult. Ráadásul születettek extra dobások is.


A szombati ellenfél nem csak stílusban, de szerkezetben is hasonló a pénteki riválishoz. Két 185 cm feletti magasabb játékossal, egy fürge kisemberrel és a egy jó kezű bedobóval dolgoznak. Érdemes megemlíteni, hogy kifejezetten fiatal gárdáról van szó egy 18 éves, két 21 éves és egy 24 éves játékossal. Közülük ketten hazájuk nagypályás korosztályos válogatottjának tagjai voltak. Sőt, szerepeltek a tavalyi Frankofón Játékokon négy közé jutó nemzeti csapatban. Ennek megfelelően jó alapokkal rendelkező, képzett együttesre lehet számítani. A videómegosztókon visszanézhető mecsceik is ezt igazolják.

 

A TF mellett a kiemelkedő összhang, a rutin és az elmúlt napokban látott küzdőszellem szól. Nehéz meghatározni az erőviszonyokat, de maximális koncentráció mellett játszva senkitől nincs okuk tartani Boros Zoltán tanítványainak.

 

Fotó: FISU

Fotó: FISU


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: