U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A TF a négy közé jutásért játszik az Egyetemi Világligán

2018.11.17. 16:16 | Egyetemi kosárlabda

Vasárnap hajnali 4 óra 50 perctől a 3x3-as Egyetemi Világliga negyeddöntőjében a Ljubljanai Egyetem ellen lép pályára a TF. Beharangozó.

 

Fotó: FISU

Fotó: FISU


A körülmények ismeretében minden előzetes várakozást felülmúl a TF eddigi menetelése a 3x3-as Egyetemi Világligán a kínai Hsziamenben. Három játékossal három győzelem minden 3x3-as tornán nagy bravúr. Arról nem is beszélve, hogy mind a három sikert egylabdás meccsen tudták elérni a mieink jó szerkezetű, atletikus, felkészített riválisok ellen.


A negyeddöntőben találkozik először európai csapattal a TF, hiszen a Ljubljanai Egyetem lesz az ellenfél. Nem ismeretlen riválisról van szó, miután a mieinkhez hasonlóan évek óra járják az egyetemi seregszemléket. A mostani keretük két csapatra épül: a Coimbrában rendezett Európai Egyetemi Játékokon szereplő alakulatukra, illetve arra a válogatottjukra, mely a Mediterrán Játékokon megmutatta magát.

 


Amíg a szombati szenegáli ellenfél bemutatása kapcsán a magyar lányoknál a nemzetközi rutinban egyértelmű fölényt emelhettünk ki, addig a fentebb leírtak is megmutatják, hogy itt most ilyen különbség nem lesz a felek között. A szlovénok veretlenül jutottak a nyolc közé. Eddig kínai, mexikói, kolumbiai és chilei riválist győztek le. Nehéz azonban a mérkőzéseiket áttekintve messzemenő következtetést levonni a teljesítményükből.


A nyitó napon a kínai riválisuk ellen kijött a lépés, azzal a játékkal komoly reményeik lehetnek. A másik három találkozón nagy kihívás elé nem állították csapatukat. Jelentős tudáskülönbség mellett arattak magabiztos sikereket. A statisztikáikat figyelve Maja Jakobcic remekel. A 21 éves, 186 cm magas játékosuk a legmagasabban jegyzett tagja a csapatuknak. Még a felnőtt nagypályás válogatott bő keretében is helyet kapott. Kínában a négy meccsen 37 pontot ért el, ami 9.2-es átlag.


Kemény védekezésre építenek és nagy ritmusban játszanak. Ráadásul rendkívül jól dobnak, a négy meccsen 81 pontot értek el. Ezzel a női mezőny egyik legeredményesebb alakulatáról beszélhetünk három játéknapot követően. Mivel a TF csere nélkül szerepel - Kováts Gabriella sérülése miatt Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara felállásban játszanak a magyar lányok -, ezen a meccsen már nagyon komoly lépéshátrányba kerülhetünk. Óriási bravúr lenne a továbbjutás, de a TF-es lányok eddig is szép sikerekkel örvendeztettek meg minket.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: