U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Pár óra és kezdődik a kulcsfontosságú Eb-selejtező Tiranában

2018.11.17. 11:12 | Magyar válogatott

Már nem kell sokat várni és szombaton 17 órakor feldobják a labdát Tiranában az Albánia – Magyarország Eb-selejtezőn. A magyar válogatott a helyszínen két edzéssel hangolt az összecsapásra.


Ahogy arról már nagy terjedelemben hírt adtunk, a magyar válogatott pénteken kelt útra a találkozó helyszínére. Érdekesség, hogy a nemzeti csapatunk ugyanazzal a kisgéppel utazott, melyet a Telekom Veszprém kézilabdázói is rendszeresen használnak. A helyszínen a repülőtérről rendőri felvezetéssel érkezett meg a szállodába a magyar válogatott. Ez a szinte állandó tiranai forgalmi káoszban óriási segítséget jelentett. Ennek megfelelően pénteken este ütemterv szerint meg tudta tartani az első helyszíni átmozgató edzését a szakmai stáb.


A magyar válogatott játékosoknak második helyszíni foglalkozásként szombat délelőtt dobóedzést vezényeltek a szakvezetők a csarnokban. Az MKOSZ Facebook oldalának lentebb látható fotógalériája is ekkor készült. A Nemzeti Sport Online beszámolója szerint az edzés alatt megszólalt a csarnok hangszóróiból a nemzeti Himnuszunk, hiszen a helyi szervezők a kora esti meccs utolsó előkészületeit végezték. Bár az albánok számára már a számszerű eredményt tekintve nincsen tétje az összecsapásnak, de szeretnének a sorozat utolsó hazai fellépésén tisztes helytállással szerepelni. Ráadásul számukra a nemzetközi tapasztalatszerzésről szól ez a selejtező, tehát minden alkalmat igyekeznek erre is megragadni.

 


Nálunk más a helyzet, hiszen a sokat hangsúlyozott pontkülönbség a legfontosabb. Ahogy azt a pénteki összeállításunkban is kiemeltük: a játéknap végén matematikailag még biztosan nem kvalifikálja magát a jövő évi szerb-lett közös rendezésű kontinenstornára a magyar csapat. Ugyanakkor már szépen kirajzolódnak az erőviszonyok és minél nagyobb különbséggel nyerünk, annál kedvezőbb helyzetből utazhatunk az utolsó forduló jekatyerinburgi mérkőzésére, az oroszok elleni csoportrangadóra.


A válogatottunk játékosai tisztában vannak a téttel és motiváltan várják a meccset. „Azt beszéltük, ha 60 pont van a csapatok között, akkor sem állunk meg. Ha még van öt perc, akkor legyen 65-70. Nekünk nagyon fontos, hogy minél többel nyerjünk az orosz túra előtt.” – nyilatkozta Nagy Dóra, a CMB Cargo UNI Győr irányítója a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorának a helyszínen. „Tudják a lányok, hogy ha minél többel győznek, annál kevésbé veszélyes az orosz mérkőzés. A fejekben rend van, a cél megvan.” - ezek pedig már Béres Tímea csapatvezető szavai szintén a közmédia rádiójában.


A mérkőzés ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉSE ITT látható


Galéria a szombati dobóedzésről

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: