U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Rövid összetartáson vett részt az U20-as válogatott

2018.11.17. 08:39 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

A hét elején az MKOSZ székesfehérvári Edzőközpontjában rövid összetartáson vett részt az U20-as válogatott. Bár a csapat hiányos kerettel dolgozott, de a megújuló szakmai stábnak így is ideális lehetőséget kínált ez az alkalom a bemutatkozásra.

 


Az U20-as válogatott irányítását Gáspár Dávid vette át, akinek a munkáját Magyar Gergely és Ábrahám Márta segíti az előttünk álló ciklusban. A stáb többi tagját tekintve nem változott a technikai vezető, Koronics András és a csapatvezető, Pukler Gábor személye. A válogatott leendő gyúrójával pedig még zajlanak az egyeztetések.


„Megtiszteltetésként tekintek arra, hogy ezt a feladatot elláthatom. Próbálom a tudásom legjavát adni és segíteni a nemzeti csapatot.” – fogalmazott lapunknak Gáspár Dávid. „A cél itt az első összetartásnál nem volt más, mint az, hogy az alapelveket leginkább védekezésben átadjam a lányoknak. Azoknak, akik jelen voltak. Tudni kell, hogy nem tudott itt lenni mindenki. Részben sérülések nehezítik a játékosok helyzetét, részben a felnőtt válogatottnál való szereplés miatt vagy éppen tanulmányi kötelezettségek okán akadtak hiányzók. A játékosok száma így nyolc és tíz között változott. Összességében azonban hasznos öt edzésen vagyunk túl, ahol ezen elvek elsajátítása mellett egyéni képzésekre jutott idő.” – foglalta össze válogatottunk szakvezetője az első tapasztalatokat.

 


Hétfőn dolgozhatott a legnépesebb kerettel a szakmai stáb. Ekkor Pálinkás Enikő, Varga Kamilla, Tenyér Zsófia, Kányási Veronika, Tóth Orsolya, Czukor Dalma, Jáhni Zsófia, Radócz Fanni, Király Andrea és Kovács Kitti személyében tízen is a nemzeti csapat rendelkezésére tudtak állni. A keretből Gereben Lívia és Lelik Réka a felnőtt válogatottal dolgozott. Juhász Dorka az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, míg Mérész Beatrix, Pusztai Petra, Révész Boróka és Dúl Panka sérüléssel bajlódik.


Gáspár Dávid lapunknak elmondta, hogy a 2018-as naptári évben még egy összetartást tervez a szakmai stáb. „A legközelebbi közös alkalom a december 27-29. közötti pár nap volna. Még nem látjuk tisztán, hogy ezen esetleg többen tudnánk-e részt venni. Reményeink szerint igen. Bízunk benne, hogy ekkor tovább tudunk haladni a taktika felépítésében és elsajátításában.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.


A nemzetközi versenynaptárban változás, hogy a jól megszokott július eleji időpontról - a szerb-lett közös rendezésű felnőtt kontinenstornát követő időszakra - augusztus elejére került az U20-as Európa-bajnokság.


A 2019-es seregszemlét egészen pontosan augusztus 3. és 11. között bonyolítják le egy később kijelölésre kerülő helyszínen. „A felnőtt Európa-bajnokság határoz meg mindent és ez van hatással az utánpótlás versenyekre is. Ez a változás mindössze annyiban érinti a felkészülésünket, hogy az U20-as válogatott oszlopos tagjai közül pár játékos a felnőtt válogatott keretének is tagjai. Ami mindenképpen örömteli. Amennyiben sikeresen kvalifikál a felnőtt válogatott, akkor ezek a játékosok majd kevesebb időt tudnak eltölteni az U20-as csapattal.” – mondta Gáspár Dávid.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: