U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szlovénia és Csehország az első továbbjutók

2018.11.17. 18:39 | Európa

Javában zajlik a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó előtti, 5. fordulója. A szombati játéknap délutáni találkozóit figyelve a két házigazda Szerbia és Lettország mellé elsőként Szlovénia és Csehország biztosította helyét a kontinenstornán.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Szlovénia az E-csoportban a papírformának megfelelően 88-68-as győzelmet aratott Finnországban. A félidőre 14 pontos előnyre tett szert Szlovénia és ezt innentől végig magabiztosan menedzselték. A finnek becsülettel küzdöttek, sokáig tartották 15-18 pont között a hátrányukat. A negyedik negyedre fáradtak el.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A szlovén csapatban a honosított Shante Evans lett a legeredményesebb 19 ponttal. A hazánkban, Szekszárdon megforduló népszerű játékosok közül Eva Lisec 13 pontot és 9 lepattanót ért el. Teja Oblak pedig 7 ponttal, 8 gólpasszal és 5 lepattanóval zárt.

 

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball 

 

A G-csoportban Csehország 88-53-as győzelmet aratott Svájcban. A nagy tudáskülönbség mellett rendezett összecsapáson a csehek már a félidőben 46-30-ra vezettek. A végeredményben megjelenő különbség harmadik szakasz közepétől alakult ki. Ekkor már látványosan elfogytak a svájciak. Karolina Elhotova 20, Alena Hanusová 16 ponttal zárt Stefan Svitek gárdájában.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: