U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Azania Stewart a 100. válogatott meccsével búcsúzott

2018.11.18. 11:18 | Európa

A hazánkban is hosszabb időt eltöltő brit válogatott center Azania Stewart bejelentette visszavonulását. A 100. válogatott meccse volt az utolsó fellépése hazai közönség előtt.

 

Fotó: gbbasketball.com

Fotó: gbbasketball.com


Azania Stewart a szombati görögök elleni válogatott összecsapás előtt a legismertebb brit kosaras podcast a Hoopsfix adásában jelentette be, hogy lezártnak tekinti profi karrierjét. Az idei évadra már nem keresett csapatot magának. A civil életét tekintve egy középiskolában helyezkedett el. A válogatottban szombaton a görögök elleni kulcsfontosságú találkozón viszont még ott volt a pályán és szükség esetén szerdán a portugálok ellen is számíthat szolgálataira a szakmai stáb.


A szombati Eb-selejtező abból a szempontból is különleges volt Stewart számára, hogy 100. alkalommal lépett pályára tétmeccsen a nemzeti csapatban. Ezen mérföldkő elérése miatt is köszöntötték Manchesterben a görögök elleni összecsapást megelőzően. Mivel a britek a szükséges három helyett két ponttal verték riválisukat, így matematikailag még nem biztosították helyüket a 2019-es kontinenstornán. Ezt szerdán tehetik meg a portugálok legyőzésével, Stewart ekkor még várhatóan segíti a társait. A legutolsó meccse így az lesz majd.

 


A remek adottságokkal rendelkező center az Egyesült Államokban tanult. Eközben pedig 2008-tól kezdve az egyik meghatározója egyénisége volt annak a brit generációnak, akiket együtt menedzseltek a 2012-es londoni Olimpiáig. Ez a szakmai program indította el a brit női kosárlabdát azon az úton, amely lényegesen versenyképesebbé tette nemzeti csapatukat. Immár stabil helyük van az Európa-bajnokságok mezőnyében.


Klubszinten Stewart hazánkban másfél szezonon át a PINKK Pécsi 424 együttesét erősítette, de szerepelt Spanyolországban, Ausztráliában és Lettországban. A TTT Rigával az Európa Kupában is sokáig menetelt. Válogatott szinten a hazai rendezésű Olimpiát és a tavaszi Nemzetközösségi Játékon megszerzett ezüstérmét nevezte meg a legnagyobb sikerének az előbb említett beszélgetésben.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: