U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kínai győzelem a 3x3-as Egyetemi Világligán, a TF 7. helyen zárt

2018.11.18. 10:44 | Egyetemi kosárlabda

Vasárnap lezárult a 3x3-as Egyetemi Világliga a kínai Hsziamenben. Hazai győzelem született, míg a TF a 7. helyen zárt.

 

Fotó: FISU

Fotó: FISU


Ahogy arról a délelőtti órákban beszámoltunk, a TF a negyeddöntőben 13-7-re alulmaradt a Ljubljanai Egyetem alakulatával szemben. A magyar lányok számára ezzel zárult a torna. A végső sorrendet tekintve a 7. helyet szerezte meg a TF gárdája, ami igen előkelő eredmény Boros Zoltán tanítványaitól. Nem lehet elég alkalommal kiemelni: a bravúros szereplés értékét tovább növeli, hogy Kováts Gabriella balszerencsés sérülése miatt az egész tornát Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban teljesítette a csapat.

 


A Világliga végjátékát tekintve meglepetés nem született. A TF-et búcsúztató szlovénok az elődöntőben 13-10-es vereséget szenvedtek az európai egyetemi mezőnyt jó ideje uraló ukrán Vasyl Stefanyk Egyetem alakulatától. A másik ág elődöntőjében a kínai Tsinghua University, akikkel a csoportkörben a TF-es lányok is mérkőztek, a 2017-es győztes tajvani Chinese Culture University gárdáját verte.


A fináléban ennek megfelelően az ukrán és a kínai intézmény alakulata mérte össze az erejét. A látottak alapján valóban a két legerősebb csapat mérkőzött. Egy kifejezetten élvezetes összecsapás kerekedett, melynek végén 17-14-es kínai sikert regisztrálhattunk. A bronzmeccsen a tajvaniak 17-15-re múlták felül a Ljubljanai Egyetemet.

 

Végeredmény

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: