U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Öt válogatott biztosította helyét szombaton a 2019-es Európa-bajnokságra

2018.11.18. 00:12 | Európa

Szombaton került sor a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó előtti, 5. fordulójára. A sorozat mezőnyében öt veretlen gárdát találunk, akik a szombati sikerükkel immár matematikailag is biztosították helyüket a jövő évi seregszemlén.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A B-csoportban Törökország 68-49-es sikert ünnepelhetett Lengyelországban, így őrzi veretlenségét. A török gárda nagyon jó szériát fut, mind az öt meccsüket kétszámjegyű differenciával nyerték és +112-es a pontkülönbségük. A magyar válogatottat is soraiban tudó „C” jelű négyesben Oroszország nem talált még legyőzőre a selejtező-sorozat alkalmával. A szombati játéknapon Litvániában arattak 79-77-es sikert.


Érdekesség, hogy tavaly ősszel Moszkvában is két pont döntött a presztízsrangadón. Litvánia már nem juthat ki az Eb-re, de eddig ők voltak legközelebb a Maria Vadeeva vezette megfiatalított orosz csapathoz. A magyar válogatott, mely szintén igencsak kedvező pozícióban van a kvalifikáció szempontjából, szerdán 8 pontos jekatyerinburgi bravúrral azonban még akár a C-csoport első helyét is megszerezheti.

 


A Szekszárdról jól ismert játékosok, mint Teja Oblak és Eva Lisec vezette Szlovénia Finnországban aratott 88-68-as sikert és ezzel szintén veretlen. Kisebb meglepetésre előbb biztosították az E-csoportból a kvalifikációt, mint Franciaország. A románok és a finnek kétszeri magabiztos legyőzése mellett a szlovénok igazán nagy skalpja éppen az volt, amikor Celjében 68-62-re felülmúlták a franciákat.


A címvédő Spanyolország Hollandiában érvényesítette a fölényét. Lucas Mondelo együttesének egy izgalmas kijevi meccset leszámítva nem volt nehéz dolga ebben a sorozatban, miután Bulgária és Hollandia ellen is könnyedén érvényesítették a papírformát. A továbbjutás megvan, szerdán az ukránok elleni rangadón a csoport első helye lesz a tét.


A hazánkban is hosszabb időt dolgozó Stefan Svitek vezette Csehország szintén veretlenül áll öt forduló után. A csehek hasonló cipőben járnak, mint Szlovénia. Németország és Svájc ellen nem lehetett kérdés a fölényük, viszont óriási győzelem volt részükről a világbajnoki 4. helyezett Belgium februári 5 pontos legyőzése.

 

Összefoglalva a fentiek során vázoltak azt jelentik, hogy a 2019-es Eb mezőnyét nézve a két házigazda Szerbia és Lettország mellett már öt másik résztvevő válogatott, Törökország, Oroszország, Szlovénia, Spanyolország és Csehország kilétét ismerjük.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: