U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kétharmadánál jár a Junior Kiemelt Bajnokság alapszakasza

2018.11.19. 21:38 | Utánpótlás hírek

A válogatott szünetben érdemes egy rövid kitekintést tenni a Juniorok Kiemelt Bajnokságára. A két csoportban összesen 12 csapat részvételével zajló sorozat alapszakasza a kétharmadánál tart. Az együtteseknek 6-7 lejátszott mérkőzésük van.

 


Tabella


A-csoport

 


B-csoport

 


A lebonyolítás az olvasóink számára biztosan ismert, de mindig hasznos röviden összefoglalni. A december 15-én záruló alapszakaszt követően januártól a rájátszással folytatódnak a küzdelmek. A kiemelt csoportok 1-4. helyezettjei kerülnek a „Piros” csoportba. A csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit magukkal viszik a rájátszásba. A csoportok 5-6. helyezettjei a „Fehér” és „Zöld” csoportokban, a regionális csoportok győztesei ellen folytatják a küzdelmet. A Piros csoport első hat helyezettje alanyi jogon résztvevője lesz a márciusi nyolcas döntőnek. A 7. és 8. pedig a „Fehér” és a „Zöld” csoport győztesével vív kuparendszerű párharcot.


Az A-csoportban a 25.3 pontot átlagoló Kiss Angelika vezette DVTK Akadémia veretlenül menetel. Mögötte a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs és a Vasas Akadémia vezeti az üldözőbolyt. A két gárda éppen vasárnap vív majd rangadót Pasaréten, ahol a győztes komoly lépéselőnybe kerülhet. Az előbbiekben kiemelt három alakulat a mutatott teljesítmény és a statisztikák alapján valamivel előrébb jár riválisainál ebben a hatosban. A negyedik helyre a 3 győzelemmel és 4 vereséggel rendelkező szekszárdiaknak van a legnagyobb esélyük. Különösen a szombati bravúr fényében, amikor a PEAC-ot tudták felülmúlni kilenc ponttal. A Török Flóris - Törekvés SE és a BEAC -Újbuda Kosárlabda Akadémia gárdájától az előrelépéshez már komoly bravúrokra lenne szükség.

 


A B-csoportban a Csata DSE és a Kecskeméti KC versenyfutása rajzolódott ki. Mindkét gárda 6 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik. Az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket október végén a kecskemétiek nyerték. Könnyen lehet, hogy az első helyről sorsáról a december 12-re kiírt csoportrangadó dönt majd a felek között. A két élcsapattal tartja a lépést a 4/2-es mutatóval rendelkező Széchenyi KA. Esetükben azonban érdemes kiemelni, hogy eddig egyszer mérkőztek a Csatával, míg a Kecskeméttel még egy alkalommal sem. A Soproni Darazsak Akadémia a negyedik 3 győzelemmel és 4 vereséggel. Ugyanakkor a soproniak már kétszer játszottak a Kecskeméttel és egyszer a Csatával is. Amennyiben a többi rivális ellen nem botlanak, még előrelépés is várható. A Nyíregyháza és a Szolnok úgy tűnik, hogy idén valamivel nagyobb lemaradásban van.


Az egyéni statisztikákat figyelve Kiss Angelika ponterős teljesítményét már kiemeltük. A DVTK Akadémia centere a 25.3-as pontátlaga mellett meccsenként 11.6 lepattanót jegyez. A VAL teljesítmény-indexe szintén neki a legmagasabb 39.34-es átlaggal. A pontátlagokat tekintve Baczuk Virág (Szolnoki MÁV SE) és Szirony Dorina (Széchenyi KA) is 18-18-as értékkel rendelkezik. A VAL-mutatóban Boros Júlia (Csata DSE) 21.14-es és Horváth Fruzsina (Csata DSE) 20.83-as átlaggal követi Kiss Angelikát. A lepattanókat tekintve Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia) vezeti az egyéni statisztikákat 12.57-es átlaggal. A gólpasszok terén Szűcs Luca (PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs) a listavezető 4.71-es átlaggal, míg a szerzett labdákat nézve Kurtz Kamilla (Kecskeméti KC), illetve Dobos Kíra (Török Flóris - Törekvés SE) és Boros Berta (Vasas Akadémia) szerepel a rangsor élén egyaránt 4-es átlaggal.


További információk az MKOSZ vonatkozó aloldalán találhatóak.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: