U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kisebb változások a nagy tornákat tekintve

2018.11.20. 21:16 | Európa

Vilniusban ülésezett a FIBA Europe Board, ahol több kisebb változást, finomhangolást elfogadtak a női tornákat tekintve.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A FIBA honlapjának beszámolója szerint: a Europe Board tagjainak ülése gyászszünettel kezdődött. Az Ifjúsági Olimpia ideje alatt tragikus hirtelenséggel elhunyt főtitkárra, Patrick Baumann-ra emlékeztek a sportvezetők.


Ezt követően a résztvevők tájékoztatást kaptak az új női válogatott versenynaptár előkészületeinek jelenlegi állapotáról. Emellett pedig elfogadták, hogy a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezője jövő év novemberében kezdődik, majd 2020. februárjában folytatódik és 2020. novemberében ér véget.

 

Változás, hogy a válogatott szünet esetén a kötelező FIBA megszakítás már nem hétfőtől, hanem vasárnaptól él és kilencnapos lesz csütörtök, vasárnapi játéknapokkal.

 


A FIBA döntéshozói hivatalossá tették, hogy a 2019-es Európa-bajnokság első hat helyezettje vehet részt a 2020-as olimpiai selejtezőn. Ezen felül határoztak a nagy tornákon a helyosztók átszervezéséről. Azokon az eseményeken, amelyek nem kvalifikálnak további seregszemlére és így nincs jelentősége a helyosztóknak, nem játsszák le az 5. és a 7. pozícióért a mérkőzéseket.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: