U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Olaszországban a továbbjutásért játszik Svédország

2018.11.20. 18:12 | Európa

A három magyarországi légióssal felálló svéd válogatott szerdán este az Eb-selejtezők 6. fordulójának egyik nagy rangadóján Olaszországban lép pályára. A svéd televízió már a mérkőzés helyszínén La Speziában forgatott.

 


Szombaton a svédek 118-48-as győzelmet arattak Macedóniában. A pontkülönbségük javítása érdekében utaztak Szkpojéba, de még az előzetes várakozásokat is felülmúlta a győzelmük mértéke. Már a 12-0-s első perccel megalapozták a sikert. A svédek számára ez nagyon sokat érhet, hiszen úgy számolnak, hogy egy kis különbségű olaszországi vereség is beleférhet a csoportok második helyezettjeinek versenyfutását nézve.


A cél azonban természetesen a győzelem. „A védekezésnek kell hatékonyabbnak lennie, mint a korábbi meccseken.” – nyilatkozta a televíziós összeállításban Frida Eldebrink, az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa. Ez nem véletlen, hiszen hiába kaptak csak átlagban az öt meccsen 55 pontot, februárban az olaszok nagyon megszórták őket. Hazai pályán Boras városában úgy kaptak ki 69-47-re, hogy az olaszok szupersztárjaival nem tudtak mit kezdeni. Giorgia Sottana 22, Cecilia Zandalasini 19 pontot jegyzett.

 


A svéd válogatott életét nehezíti, hogy Farhiya Abdi a kedd délelőtti foglalkozáson súlyos sérülést szenvedett. Az első diagnózis szerint a talpában egy csont tört el, így nem természetesen nem léphet pályára.


A csoport állása

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: