U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A felnőtt válogatottat köszöntötték a Tüskecsarnokban

2018.12.03. 08:14 | Magyar válogatott

Vasárnap rendezték a Tüskecsarnokban a Magyarország – Hollandia férfi világbajnoki selejtezőt. A mérkőzés szünetében több sikeresen szereplő nemzeti csapatunkat is elismerésben részesítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). Közöttük voltak a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjét sikeresen megvívó felnőtt válogatottunk képviselői is.

 

 

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a felnőtt női válogatott 4 győzelemmel és 2 vereséggel, +196-os pontkülönbséggel zárt a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében. Székely Norbert együttese ezzel Oroszország mögött, Litvániát és Albániát megelőzve csoportja második helyén zárt. A mieink bekerültek a hat legjobb csoportmásodik közé, amivel részvételi jogot szereztek a jövő évi kontinenstornára.

 
A magyar válogatottban a selejtező-sorozat mérkőzésein, melyeket 2017. novemberében, illetve idén februárban és novemberben vívtak a nemzeti csapatok, összesen 21 játékos kapott lehetőséget. Köztük hat újoncot is avatott a szakmai stáb. Mivel a hétvégén teljes bajnoki forduló zajlott, így a vasárnapi köszöntésen Székely Norbert szövetségi kapitány, illetve Szabó Fanni és Hegedüs-Őri Györgyi képviselte az együttest.

 


A 2019-es kontinenstornát június 27. és július 7. között rendezi közösen Lettország és Szerbia. Az alapcsoportok sorsolására még idén, egészen pontosan december 12-én kerül sor Belgrádban. A lebonyolítást tekintve elmondható, hogy a csoportmeccseknek jövő nyáron a lett főváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A kontinenstorna végjátékát pedig Belgrádban rendezik.


A vasárnapi eseményen az U17/U18-as válogatottat is köszöntötték, erről bővebben ITT írtunk.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: