U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Gernikát fogadja a Győr az Európa Kupa 5. fordulójában

2018.12.03. 22:01 | Európa Kupa

Szerdán 18 órától az Európa Kupa csoportkörének 5. fordulójában a CMB Cargo UNI Győr a Lointek Gernika gárdáját látja vendégül. A H-csoportban a győriek három vesztes idegenbeli találkozó után lépnek ismét pályára hazai környezetben.

 

 

A CMB Cargo UNI Győr utoljára októberben az első fordulóban szerepelt hazai pályán az Európa Kupában. Akkor még a klubnál bekövetkezett változások előtt jártunk és a portugál Clube União Sportiva gárdáját 11 ponttal sikerült felülmúlni. Ezt három idegenbeli túra követte, mely alatt érkezett az edzőváltás és Laklóth Anna távozása. Ilyen sorsolás két spanyol (Gernika, Girona) és egy Azori-szigeteki túrával még egy jó formában lévő csapatnak sem lett volna egyszerű, a Győrt pedig érezhetően nagyon megfogta. A három vereség miatt a továbbjutási esélyek jelentősen csökkentek, ugyanakkor nem lehet tét nélkülinek tekinteni a szerdai összecsapást. Már csak azért sem, mert a spanyol élvonalban jelenleg második helyen álló Gernika ellen egy bravúr lelkileg, az önbizalom szempontjából elindíthatná felfelé a győri együttest.

 


A válogatott szünet után az Azori-szigetek fővárosában Ponta Delgadában lépett pályára a Győr. Fordulatos találkozón 66-61-re maradt alul a magyar csapat a Clube União Sportiva gárdájával szemben. Védekezés terén már láthattuk azokat a jeleket, amik megalapozhatják az előrelépést. A hat szerzett labda, a 15 gyorsindításos pont kiemelést érdemel. Ugyanakkor támadásban sok hiba csúszott a gépezetbe. Nem is feltétlenül a statisztikán szereplő 23 eladott labda okozhatott fejfájást. A késői időpont, a sok utazás miatt ez benne van. Hanem az, hogy a hibák nem elhanyagolható hányada ki nem kényszerített volt. Ezek csökkentése lehet az előrelépés egyik kulcsa. A Győr az eladott labdák után 30 pontot kapott akkor a riválisától. Ráadásul az MTK ellen a hétvégi bajnokin szintén 16 eladott labdával zárt. A meccsek felvételét és a statisztikákat figyelve magas posztokról hiányzik még klasszis teljesítmény. A második legkevesebb lepattanót szerezték a mieink négy fordulót követően az EK-ban. Amennyiben itt tud hatékonyabb lenni a csapat, szintén javulhat a versenyképessége.

 

A Gernika idén kiváló szezont fut. A bajnokságban a Salamanca mellett veretlenek nyolc fordulót követően. Az Európa Kupában ugyan kétszer alulmaradtak a Gironával szemben, de az esélyeik itt is adottak a továbbjutásra. A keretükben a légiósok remekelnek. Az Európa Kupában Margaret Roundtree emelkedik ki 14.8 pont, 5.3 lepattanó és 2.5 gólpassz átlaggal. Mellette Valeriya Berezhynska (13.7 pont, 4.8 lepattanó), Blake Dietrick (11 pont, 4 gólpassz, 3.8 lepattanó) és Rachael Vanderwal (7 pont, 3.3 lepattanó, 4 gólpassz) tekinthető húzóembernek. Ideális szerkezetű gárda és a stábjuk mély rotációt alkalmaz, ami lehetővé teszi a nagy ritmusú gyors játékukat. Komoly fegyverük, hogy kiváló tripladobókkal számolhatnak. A Győr 79-67-es legyőzése során például 14 távoli dobást értékesítettek október végén. Erre mindenképpen figyelni kell. Más mutatókban nagy differencia nem rajzolódik ki. Összességében tehát kialakítható egy szorosabb eredmény.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: