U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Nantes ellen a csoportgyőzelmért lép pályára az Aluinvent DVTK

2018.12.03. 23:36 | Európa Kupa

Szerdán 18 óra 30 perctől a Nantes Reze gárdáját fogadja az Európa Kupában az Aluinvent DVTK. Cziczás László együttese egy sikerrel a további eredményektől függetlenül bebiztosíthatja első helyét a G-csoportban. Beharangozó.

 

 

Az Aluinvent DVTK aktuális Európa Kupa mérkőzésének felvezetését ott folytathatjuk, ahol a KP Brno és a Vasas Akadémia elleni találkozók kapcsán abbahagytuk. Továbbra is az egyik, ha nem a legjobb formában lévő magyar csapatról beszélhetünk. A statisztikai adatok sora természetesen nem minden, de komoly kapaszkodókat ad. A DVTK pedig egészen kiemelkedő számokat produkál. Medgyessy Dóra klasszis irányító teljesítménye nagy visszhangot kapott, de nem szabad elfelejteni, hogy csapatszinten a gólpasszok mellett a szerzett pontokban, a triplák mezőnyszázalékában is a top5-ben található az Európa Kupa rangsoraiban a magyar együttes. Ráadásul ezt az impozáns sort tovább erősíti, hogy az EK eddigi négy meccsén átlagban 15 pont felett ért el a DVTK gyorsindításból, 45 pontot jegyzett festékből és emellett meccseként átlagban 17 pontot a kispad is hozzá tudott tenni. Ezek pedig azt mutatják amit, hétről hétre láthatunk is, hogy a keret erényeit felerősítő játékrendszerben van összerakva a gárda és ez igen komoly reményekre jogosít.

 


Kulcsfontosságú a DVTK szempontjából, hogy az előzetesen rázósnak elkönyvelt pasaréti vendégjáték összességében zökkenőmentes lett. A Vasas Akadémia 81-51-es legyőzése során az előbbiekben kiemelt tulajdonságokat láthattuk. A kulcsembereknek is jutott pihenő és ekkor mutatkozott meg a játék hatékonysága. Hiszen bő rotáció mellett is összejött 28 gólpassz. A Nantes együttesét október végén máig emlékezetes csatában sikerült legyőzni. Franciaországban nyerni mindig nagy dolog. Ráadásul 50% feletti mezőnymutatóval 97 pontot, közte kilenc triplát elérve, különösen igaz ez. Ugyan a lepatatnócsatát megnyerte a Nantes, erre majd figyelni kell, de a 28 gólpassz, a 12 szerzett labda mindenképpen extra volt. Ráadásul a második negyed hajrájától a hazai felzárkózási kísérletek ellenére végig tudta menedzselni előnyét a DVTK, ami komoly tartásról árulkodik. Amennyiben az előbbiekben kiemelt erényeket tudja hozni a magyar csapat szerdán, esélyesnek tekinthető.


A Nantes egy rendkívül kétarcú csapat a szezon eddigi menetét nézve. Az Európa Kupában belga fiatalokat kiejtve könnyedén nyerték a selejtező-párharcukat. A bajnokságban ezt követően beragadtak, de az a két győzelem, amit hét forduló alatt szereztek, viszont egyértelműen extra. Az Euroliga-résztvevő Villeneuve d'Ascq-ot verték, illetve a mindig nehéz helyszínnek számító Mondeville-ben tudtak nyerni. Az Európa Kupában is két sikerük van. A KP Brno legyőzésével előzetesen is számolhattak, viszont a múlt héten kiemelkedő játékkal a Reyer Veneziát is felül tudták múlni. Azon a meccsen kiválóan védekeztek (talán az egész szezon legjobbja volt eddig a részükről) és nyerték a lepattanócsatát. Összességében teljesen kizökkentették az olaszokat, akik rengeteget hibáztak. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a Nantes a harmadik legtöbb lepattanót gyűjtötte az Európa Kupában négy forduló után. Kulcsfontosságú lesz, hogy itt tudja tartani a lépést a DVTK. Emellett sok múlik azon, hogy a kellemetlen francia védekezést miként reagálják le a mieink.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: