U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Rózsahegy ellen vív csoportrangadót a Szekszárd

2018.12.03. 22:47 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Szerdán 18 órától az Európa Kupa H-csoportjának rangadóján fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd az MBK Ruzomberok gárdáját. Mindkét csapat 3/1-es mutatóval rendelkezik, a győztes gyakorlatilag biztosítja helyét a rájátszásban.

 

 

Az Atomerőmű KSC Szekszárd úgy lép pályára az MBK Ruzomberok ellen, hogy a válogatott szünet óta mindössze egy tétmérkőzést vívott. Igaz, az az egy találkozó rendkívül fontos volt, hiszen Celjében a csoport végkimenetele szempontjából meghatározó idegenbeli sikert jegyzett Zeljko Djokic együttese. Bár a harmadik negyed utolsó 3-4 percében akadt egy hullámvölgy, de összességében jó formában tért vissza a Szekszárd. Nem szabad elfelejteni, hogy a csapat az Európa Kupa különböző rangsorait nézve a lepattanók (6.), a gólpasszok (8.) és a szerzett labdák (11.) terén is a legjobbak között található. Ilyen pozíciót ingyen nem adnak, ez azt mutatja, hogy szervezettségben, rendszerszinten rendben van a KSC. Celjében ráadásul jöttek a jó egyéni teljesítmények is. Abby Bishop és Erica McCall kiválóan ismerte fel, hogy az alacsonyabb szerkezetű rivális ellen vezérré kell előlépniük.

 


A celjei meccsről a 21 gólpasszt, a 10 szerzett labdát és a rendkívül jó értéknek számító mindössze 10 eladott labdát ki kell emelni. Igazi profi csapat volt a KSC, amely ugyan visszaengedte a meccsbe ellenfelét, de a vezetést nem adta át és döntő pillanatokban nem remegett meg. A szerdai ellenfél MBK Ruzomberok-tól szenvedte el eddigi egyetlen vereségét a sorozatban a Szekszárd. Az a rózsahegyi meccs az őszi hullámvölgy legrosszabb pillanatában érkezett. A védekezéssel akkor sem akadt probléma, de támadásban nem találta a ritmust Zeljko Djokic együttese. Az 58 mezőnykísérletből mindössze 20 lett sikeres. Ezen belül a 23 triplakísérletből pedig 3. A szlovák listavezető 10 szerzett labdával, 16 gólpasszal zárt és így hazai pályán behúzta a győzelmet.


Az MBK Ruzomberok kapcsán már ősszel is kiemeltük, hogy van egy stabil nyolcfős magjuk, amelyik már tavasszal is együtt versenyzett. Az öt légiósukból pedig három (Janeesa „Chucky” Jeffery, Eglé Siksniuté, Nevena Markovic) szerepelt korábban hazánkban. Szlovákiában veretlenek, de az ottani statisztikáikból a mezőnyben mutatkozó nagy különbségek miatt messzemenő következéseket nem szabad levonni. Az Európa Kupában a Jeffery, Siksniuté, Ellenberg trió remekel. A szakmai stábjuk nem kockáztat. A légiósok a bajnokságban pihennek, az Európa Kupában jellemzően 30 perc felett átlagolnak. A hazai magból egyedül Miroslava Mistinova kap több lehetőséget. Összességében azt lehet mondani, hogy játékerőben és szerkezetben a szekszárdihoz hasonló gárda a Rózsahegy. Ugyanakkor amíg Zeljko Djokic a lehetőségekhez képest törekszik a bővebb rotációra, az ellenfélre ez nem igaz. Ezen a téren tehát kemény védekezéssel zavarba hozhatóak. A fontos mutatókban nagy különbségek nincsenek. Kiemelendő, hogy közel 20 pontot átlagol gyorsindításból a KSC. Erre lehet tehát alapozni. A rózsahegyinél jobb dobóformával, stabil lepattanózással esélyes a magyar csapat.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: