U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A UConn nyerte az egyetemi klasszikust

2018.12.03. 00:02 | NCAA Női kosárlabda

Vasárnap este került sor az Egyesült Államokban a Jimmy V Women's Classic keretében az egyetemi női kosárlabdázás klasszikus rangadójára. Ezen a UConn végig vezetve 89-71-re verte a Notre Dame gárdáját.

 

Fotó: Twitter.com/UConnWBB/

Fotó: Twitter.com/UConnWBB/


Tavasszal a Final Four elődöntőjében a később bajnoki címig menetelő Notre Dame hosszabbítás után múlta felül a UConn-t. Ezúttal azonban Geno Auriemma gárdájának akarata érvényesült a rangadón. A meccs elején 8-6-nál megszerezte a vezetést a UConn és innentől végig előrébb jártak. A Notre Dame hat alkalommal is megközelítette egy támadásnyi különbségre riválisát. Utoljára a harmadik negyedben 55-53-nál tette meg ezt.

 


A UConn erre a rohamra 10-6-os sorozattal válaszolt. A záró szakaszban pedig már nem engedte közelebb a címvédőt. Ezt a periódust végül 24-12-re nyerte Geno Auriemma gárdája és így alakult ki a végeredményben megjelenő nagyobb különbség. A győztes alakulatban a 28 pontos Christyn Williams lett a legeredményesebb, de ki kell emelni Katie Lou Samuelson teljesítményét. Az első félidőben kivették a játékból, nem talált be. A második 20 percben azonban 15 pontot jegyzett Samuelson. A Notre Dame keretében Jackie Young 18, Arike Ogunbowale 17 pontot ért el.


Eredmény
UConn – Notre Dame 89-71 (27-22, 17-19, 21-18, 24-12)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: