U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az U17/U18-as válogatottat köszöntötték

2018.12.03. 15:16 | Utánpótlás hírek

Vasárnap rendezték a Tüskecsarnokban a Magyarország – Hollandia férfi világbajnoki selejtezőt. A mérkőzés szünetében több sikeresen szereplő nemzeti csapatunkat is elismerésben részesítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). Köztük volt az U17/U18-as leány kosárlabda válogatott.

 

Fotó: Varga Tamás

Fotó: Varga Tamás


Mint ismert nyáron ezen korosztály tehetségei két tornán is kiemelkedő eredményeket értek el. Minszkben az U17-es Világbajnokságon Angyal Barbara, Boros Berta, Dombai Réka, Horváth Fruzsina, Kiss Angelika, Kovács Georgina, Mányoky Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Vári Zita és Wentzel Nóra összeállításban negyedik helyen zárt a magyar csapat.

 


Udinében az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon pedig bronzérmet szereztek a mieink. Erre a tornára a fenti keretben két változást eszközölt a szakmai stáb: Szirony Dorina helyett Révész Boróka, míg Dombai Réka helyére Tóth Orsolya érkezett.

 

Az olaszországi bronzérmével a magyar válogatott kvalifikálta a 2019-es U19-es Világbajnokságra. Ezt a seregszemlét 2019. július 20. és 28. között bonyolítják le 16 csapat részvételével Thaiföld fővárosában, Bangkokban.


Az eseményen a felnőtt válogatott képviselőit is köszöntötték, erről bővebben ITT írtunk.

 

Fotó: Varga Tamás

Fotó: Varga Tamás

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: