U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csata-MTK és Vasas-PINKK bajnokikat pótolnak

2018.12.03. 12:29 | Magyar Bajnokság

Kedden és szerdán két mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Az első két fordulóból elmaradt találkozókat pótolnak. Kedden az NKE-Csata látja vendégül MTK-Budapestet, szerdán pedig a Vasas Akadémia a PINKK-Pécsi 424 gárdáját.

 

 

Az NKE-Csata és az MTK Budapest fővárosi rangadója kedden 18 órakor kezdődik a Ludovika Arénában. Mindkét csapat vereséget szenvedett a válogatott szünetet követő fordulóban. Hasonló mederben zajlott a két összecsapás. A kezdeti nagy hátrány után a Csata Zalaegerszegen, míg az MTK Győrben tudott többször felzárkózni. Talán mondani sem kell, hogy mindkét gárda számára kulcsfontosságú lenne a győzelem. A Csata esetében az extra évkezdés után még mindig elsősorban a mezőny második feléhez tartozó gárdák ellen realitás a siker megszerzése. Ilyen szempontból ez a találkozó és a szombati PINKK elleni meghatározó. Az MTK-nak pedig bravúrok nélkül a 11-12. pozícióból nehéz lesz elmozdulnia. Vegyesen értékeltek a 8. forduló után a szakvezetők. A Csata honlapján Tursics Krisztián kritikusabb hangot választott, elsősorban a vezért hiányolta a pályáról. Az MTK esetében Nagy Dóra a győri meccs kapcsán a kemény védekezés megtartását, illetve a korábbi kapkodó támadójátékon való javítást emelte ki. Nagy kérdés, hogy melyik fél merre indul el.

 

 


Szerdán 19 órától csap össze Pasaréten az egyaránt két-két sikerrel rendelkező Vasas Akadémia és a PINKK Pécsi 424. A tét itt is hasonlóan nagy, mint a keddi mérkőzésen. Annyira besűrűsödött a mezőny második fele, hogy a közvetlen riválisok közötti rangadók kis túlzással kettőt érnek. A Vasas jó formát mutatott a Cegléd és az MTK ellen. A DVTK nyilván más célokért küzd. A sérülések ellenére az idei Vasas komoly erényeket csillogtatott eddig és a szervezettségével, erősödő támadójátékával az egyik esélyese a rájátszásért zajló versenyfutásnak. A PINKK a BEAC és a Cegléd legyőzésével két közvetlen riválist vert, míg az MTK-tól vereséget szenvedett. Szintén hátráltatják sérülések, de a nemzetközi szereplést felhasználhatta építkezésre és az új helyzetre való felkészülésre. Szerkezetben hasonló a két gárda és a fontos mutatókban sincsenek jelentős különbségek, így kiélezett meccsre számíthatunk. Megjósolhatatlan a győztes kiléte, de amelyik fél megszerzi harmadik sikerét így december elején, az egyértelműen a középmezőnyhöz fog zárkózni.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: