U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Körkép kupacsapataink ellenfeleinek hétvégi meccseiről

2018.12.03. 02:10 | Európa

Szerdán és csütörtökön a FIBA sorozataiban ismét öt magyar csapat szereplését követhetjük. Hagyományos rovatunkban az alábbiakban áttekintjük, hogy a mieink riválisai miként szerepeltek a hétvégén hazájuk bajnokságában.

 

 

Az Euroligában a Sopron Basket csütörtökön 18 órától a Dinamo Kurszkot látja vendégül. A végső győzelemre is esélyes orosz sztárcsapat a hétvégi bajnokiján 85-47-re kiütötte a Szpartak Moszkvát. A 31-8-as második negyed eldöntötte a találkozót. A Szpartak fiataljai nem tudtak ellenállást kifejteni, így a Kurszk bő rotációt alkalmazva a vártnál talán könnyebben szerezte meg a győzelmet. A kulcsjátékosaik közül 25-26 percnél többet senki nem töltött a pályán. A 21 pontos Tatiana Vidmer lett a legeredményesebb, míg Sonja Petrovic 14 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.


Az Európa Kupában szerdán 18 óra 30 perctől az Aluinvent DVTK a Nantes gárdájával mérkőzik. A hétközi Európa Kupa bravúrja után a bajnokságban is megvillant a nantes-i együttes. Óriási csatában 65-64-es győzelmet arattak a Mondeville otthonában. Két meghatározó légiósuk, a 18 pontos Briana Day és a 14 egységig jutó Ana Suarez vezetésével a harmadik negyed hajrájában már 54-45-re ment a Nantes. A Mondeville azonban a záró szakaszban ledolgozta hátrányát. Az utolsó percre fordulva egy pontra is felzárkóztak és támadtak a győzelemért. Az eséllyel azonban nem éltek, így a Nantes megszerezte második sikerét a francia élvonalban.

 


Szerdán 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége az MBK Ruzomberok lesz. A szlovák listavezetőnek a hétvégén nem volt nehéz dolga, miután 103-41-re kiütötték a BK ©KP 08 Banská Bystricát. Az egyoldalú csata alkalmával a félidőben már 55-16-os állást rögzíthettünk. Az extra dobóformát mutató rózsahegyiek minden negyedben elérték legalább a 20 pontot. A 18 egységig jutó Zuzana Ivančáková lett a legeredményesebb. Mellette ki kell emelni a hazánkban (is) ismert légiósaik közül Egle Siksniute 16 és Janessa Jeffery 14 pontját.


Szerdán 18 órától a CMB Cargo UNI Győr a Gernikát látja vendégül. A spanyol élcsapatok közül a hétvégén éppen a Gernikának volt a legnehezebb dolga. Az edzőváltáson átesett Ferrol-t hosszabbítás után tudták 80-74-re legyőzni. A találkozón sokáig érett a meglepetés. A Ferrol négy perccel a rendes játékidő vége előtt 68-59-re vezetett. Innen azonban nagy hajrájával hosszabbításra mentette a meccset a Gernika. 26 másodperccel a vége előtt értékesítette Rachael Vanderwal azt a büntetőt, amivel kialakult a 70-70-es eredmény. Innen jött a ráadás, melyre az alacsonyabban rangsorolt gárda elfáradt. A 23 pontos Blake Dietrick lett a Gernika legeredményesebbje, de Margaret Roundtree dupla-dupláját (10 pont, 10 lepattanó) is ki kell emelni.


A VBW CEKK Cegléd csütörtökön 18 óra 30 perctől a francia bajnokságban 6 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel második helyen álló Lyon Asvel-t fogadja. A hétvégén a lyon-i gárda 89-58-ra múlta felül a Landerneau-t. Érdekes találkozó volt, ahol a félidőben mindössze 41-35-re vezetett a Lyon. A Landerneau a harmadik negyedben 48-46-ig felzárkózott. Az utolsó 13 percet azonban a Lyon 41-12-re nyerte elfáradó és ennek következtében teljesen széteső riválisa ellen. Alysha Clark 21, Michelle Plouffe 16 pontot szerzett a keretükben.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: