U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Laklóth Anna a csapatváltásról, az új impulzusokról

2018.12.03. 19:53 | Magyarország

Hétfőn az M4 Sport kosárlabda magazinjában Laklóth Annáról láthattunk egy hosszabb összeállítást. A klasszis játékos ősszel kérte győri szerződésének felfüggesztését. Ekkor a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében, de végül az ELTE-BEAC Újbudához került kölcsönben. 

 


Az összeállítás elején a győri időkről beszélt Laklóth Anna. „Soha nem terveztem, hogy vándormadár leszek és országról országra vagy egy országon belül csapatról csapatra vándorlok. Én mindig azt szerettem volna, hogy legyen egy állandóság az én életemben és a csapat életében, ahol ott vagyok. Sokan mondják, hogy ez a hét és fél év sok volt egy helyen. Én egyáltalán nem sajnálom. Nem csinálnám másképp. A pályám csúcsa abszolút Győrhöz kötődik, Ákoshoz, illetve később Péterhez. A legszebb, legeredményesebb évek voltak ezek, de valahol ott is csömörlöttem meg talán.” – fogalmazott a játékos, aki nem titkolta korábbi visszavonulási szándékát.


„Amikor Andrástól azt kértem, engedjen el, úgy jöttem el Győrből, hogy nekem nem az volt a vágyam, hogy máshol játsszak, hanem az, hogy befejezzem. Nem akartam én ezt tovább csinálni. Úgy éreztem, hogy olyan mentális állapotba kerültem, úgy leépítettem saját magamat, hogy nem tudok én ebben a játékban már pozitívan hozzátenni semmihez. Nem volt b-tervem, nem szerettem volna másik csapathoz menni. Nem tudtam, hogy mihez fogok kezdeni csak azt, hogy sírva kelek, sírva fekszek, rémálmaim vannak, rossz kedvvel megyek edzésre és ezt már nem akartam. Bármi másba ennyi energiát fektettem volna, lehet, hogy több hozzáadott értéke lett volna.” – jelentette ki Laklóth Anna, akit az ELTE-BEAC Újbudától Vajda Anna keresett meg először:

 


„A hónom alá nyúltak, ahogy felröppent az a hír, hogy felhagynék a kosárlabdázással. Nusi szinte azonnal csörgött. Mi játszottunk együtt Győrben és kicsit több is volt ott, mint csapattárs. Tudja, hogy mennyit dolgoztam ezért és azt mondta, hogy hirtelen döntés lenne egyik pillanatról a másikra abbahagyni. Ha van kedvem, akkor próbáljam meg náluk. Aztán leültünk Bubuval is. Azt mondta, hogy Ő, ez a klub vagy ez a közeg már sok embernek vissza tudta adni a kosárlabda iránti szeretetet. Egy próbát adjak neki én is.” – vázolta a döntése hátterét Laklóth Anna.


Balogh Judit, az ELTE-BEAC Újbuda vezetőedzője hangsúlyozta, hogy vezérként számítana az egykori győri csapatkapitányra. „Azzal kerestük meg, hogy nekünk szükségünk lenne egy vezérre, aki összefogja a fiatalokat. A mi fiataljaink nagyon tapasztalatlanok. Vezesse őket valamerre, tanítsa őket, beszéljen velük és szerintem ez nagyon jól megvalósul.” – mondta az edzőnő, akinek a gondolataihoz Laklóth Anna is csatlakozott:


„Remélem, hogy tudok olyan tyúkanyó lenni, mint amennyire számítanak rám. Ez tényleg azon múlik, hogy az elkövetkezendő egy-két hétben, hónapban fel tudom-e építeni önmagamat. Újra hitet tudok-e saját magamba önteni. Egyelőre kétségeim vannak afelől is, hogy egy ziccert, büntetőt be tudok-e dobni. Le tudom-e ütni egyenesen labdát vagy esetleg csak görbén. Nagyon remélem, hogy ezek az érzések, beidegződések visszajönnek. Tudok vezére lenni ennek a csapatnak pályán és pályán kívül is. Át tudok nekik adni dolgokat. Amíg bizonytalan vagyok, ők nyújtanak mankót, segítséget nekem.”

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: