U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Lyon-t fogadja a Cegléd csütörtökön az Európa Kupában

2018.12.04. 21:28 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Csütörtökön 18 óra 30 perctől a Lyon ASVEL együttesét fogadja a VBW CEKK Cegléd az Európa Kupa 5. fordulójában. A H-csoportban második helyen álló francia élcsapat ellen bravúr lenne a szoros eredmény kialakítása.

 

 

A Cegléd az elmúlt egy hétben mindkét arcát megmutatta. A Keltern otthonában egylabdás végjátékot kényszerített ki és végül mindössze 83-80-ra maradt alul. Ezen a meccsen közel 50%-al dobott mezőnyből a CEKK, miközben kilenc triplát értékesítettek a mieink. Németországban ráadásul az eladott labdák számát sikerült 12-re csökkenteni. Ilyen mutatókkal ez a ceglédi keret még Helena Sverrisdottir nélkül is versenyképes lenne. Ezt követte az ELTE-BEAC Újbudától elszenvedett 79-76-os hazai vereség. Peter Jankovic nem először panaszkodott lélek és küzdés nélküli játékra. Nagy dobópárbaj alakult ki, ahol a kihagyott ziccerek és a védekezésbeli hibák megbosszulták magukat. Komoly gondja a CEKK-nek támadásban, ha a palánkok alatt és távoli dobásokkal sikerül is a lépést tartani, középtávolról nem jönnek pontok. Ennek megfelelően gyakorlatilag minden meccsen hátrányba kerül a csapat.

 


A Lyon ellen még sokkal kedvezőbb előjelek mellett is óriási bravúr lenne egy szoros eredmény kialakítása. A francia klub azzal került a címlapokra, hogy 2017 nyarán új tulajdonosi kör vette át az irányítást. Ennek az arca az NBA-ből és a francia válogatottból ismert Tony Parker. Az első évükben kivívták a nemzetközi kupaszereplés jogát és ennek megfelelően erősítettek az idei szezonra. A bajnokságban 6/1-es mutatóval listavezetők. Itt az Európa Kupában számukra fájó módon a Lattes Montpellier-vel szemben mindkét presztízsrangadót elbukták (63-79, 62-68), de a továbbjutásuk nem forog veszélyben. Kiváló szerkezetű, ideális korban lévő keretet raktak össze. Három játékos húzza a csapatukat. Magas posztokról Michelle Plouffe (12.0 pont, 6.8 lepattanó, 2.5 gólpassz) és Clarissa Dos Santos (11.8 pont, 8.5 lepattanó), míg a külső sorból a friss WNBA-bajnok Alysha Clark (12 pontos átlag) remekel.


A Ceglédnek már nincs esélye a továbbjutás kivívására. Az viszont nem kérdés, hogy egy bravúros szereplés egy francia élcsapat ellen, nagy lökést adhatna a folytatásra nézve. A lyon-i mérkőzés november elején kiválóan sikerült. A 76-62-es vereség alkalmával szintén 50% körüli mezőnymutatóval, 9 szerzett labdával, gyorsindításos pontokkal végig tudta a lépést tartani a Cegléd. Jó lenne hasonló csütörtökön is!

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: