U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Élő statisztikák, videók, beharangozó - Euroliga 5. forduló, szerdai játéknap

2018.12.04. 23:28 | EuroLiga

Szerdán a Sopron Basket - Dinamo Kurszk találkozót leszámítva, amit csütörtökön 18 órától bonyolítanak le a Novomatic Arénában, teljes fordulóra kerül sor a női kosárlabda Euroligában. Az alábbiakban a játéknap élő eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható szerkesztőségi beharangozónk is.

 

ÉLŐ ESEMÉNYKÖVETÉS

 

A-csoport
15:00 Nagyezsda Orenburg - Villeneuve d'Ascq - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:00 CCC Polkowice - Famila Schio - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:00 USK Praha - Castors Braine - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:00 Tango Bourges Basket - UMMC Jekatyerinburg - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ


B-csoport
17:00 Olympiacos - TTT Riga - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
17:30 Fenerbahce - Hatay - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:00 Flammes Carolo Basket - Perfumerias Avenida Salamanca - ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

 

 

BEHARANGOZÓ

 

Kezdjük a Sopron Basket gárdáját is soraiban tudó B-csoporttal. Itt 17 óra 30 perctől rendezik a forduló egyik nagy rangadóját, melyen a Fenerbahce fogadja a Hatay-t. A két csapat a török élvonalban is versenyt fut egymással. A válogatott szünet után a Hatay 72-67-re verte nagy riválisát. Azóta azonban már ők sem veretlenek, hiszen a hétvégén a Cukorovától kikaptak. Az Euroligában mindkét csapat 2-2-es mutatóval rendelkezik, így mindkét fél számára óriási a tét. Múlt héten a Fenerbahce közel volt a bravúrhoz Kurszkban, míg az Hatay érvényesítette fölényét az Olympiacos gárdájával szemben.


Ezt megelőzően 17 órától csap össze a selejtezőből érkező két gárda, miután az Olympiacos fogadja a TTT Rigát. A lettek a sorozat meglepetéscsapatának tekinthetőek. Már két győzelmet szereztek: verték a Hatay-t és múlt héten kiütötték a Carolo Basket gárdáját. Az Olympiacos ugyan még nyeretlen, de kellemetlen stílusú játékukkal minden ellenfelüket megszorongatták. Az esti órákban, 19 órától pedig jön a Carolo Basket és a Salamanca összecsapása. A franciák kisebb gödörben vannak, hiszen a rigai vereségük után a hétvégén a bajnokságban is váratlan pofont kaptak. A Salamancánál nagy volt a csalódás a Soprontól elszenvedett hazai fiaskó miatt, de ezúttal fogadkoznak és a győzelem reményében lépnek pályára.


Az A-csoportban a címvédő UMMC Jekatyerinburg a Bourges vendége lesz szerdán este 20 órától. A játéknap rangadójának ígérkezik ez a párosítás. Az élete formájában pattogtató Marine Johannès vezette Bourges az idei évadban először állíthatja komolyabb kihívás elé a brutális játékkal domináló orosz sztárcsapatot. Az USK Praha 19 órától a Castors Braine-t fogadja. A csehektől ezen a meccsen kötelező a győzelem, bár a belga bajnok is jó benyomást tett eddig. A Schio legyőzése mellett az Orenburgtól és a Villeneuve d'Ascq-tól is egylabdás ütközet végén hagyták el vesztesen a pályát. Prágai oldalon nagy kérdés, hogy mennyire maradt ott a fejekben a múlt heti jekatyerinburgi vereség. Nem nézett ki jól az a meccs.


A játéknap nyitó mérkőzése lesz szerdán 15 órától a Nagyezsda Orenburg és a Villeneuve d'Ascq csatája. Az Orenburg múlt héten szerezte idei első sikerét a sorozatban és a másodikra törekszik. A Villeneuve d'Ascq hullámzó teljesítményt mutatott a válogatott szünet után. A múlt héten kiábrándító játékkal maradtak alul a CCC Polkowice-vel szemben, viszont hétvégén bajnoki rangadón 30 ponttal kiütötték a jelentősen megerősített Montpellier-t. Nagy kérdés, hogy ezúttal melyik arcukat látjuk. Este 19 órától pedig a CCC Polkowice a Famila Schio-t fogadja. A lengyeleknek nem lehet panaszuk a szezonkezdetre. A 2/2-es mutató és a tőlük látott játék is rendben van. Extra teljesítményt hoznak minőségi légiósaik. A Schio-nál viszont az első győzelem még várat magára. A hétvégén debütált Allie Quigley, aki ugyan 27 pontot szerzett, de ennek ellenére kikaptak. Érdekes lesz figyelni, hogy előrébb tudnak-e lépni.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: